Winactie! Heb jij het nieuwste e-book van Mirjam Schippers al gelezen? Je kunt hier 1 van de 3 delen winnen!

Winactie | Boekenserie over het docentenleven en de liefde

Zeg me dat je dit E-book hebt gelezen! Mirjam Schippers schrijft al vanaf haar kindertijd, maar sinds 2015 heeft ze ook echt boeken gepubliceerd. Boeken voor jongeren en (jong)volwassenen. Ik kreeg haar nieuwste boek, een E-book, voor een recensie. En het leukste hieraan is dat dit deel één van drie is. Dus er volgen nog twee delen om bij weg te zwijmelen.
En…ik mag één deel weggeven! Een winactie dus!

Het docentenleven

Eline, de hoofdpersoon in het boek ‘Vereenvoudigde Breuk’ is wiskunde docent. Hoe leuk, want ik heb zelf op het middelbaar onderwijs gewerkt, tijdens mijn studie Engels. Mét Mirjam Schippers! 

Eline is dit schooljaar mentor van tweede klas,waar ze helemaal niet blij mee is. Een nare klas, waar ze een jaar terug al moeite mee had. De onrust, het geklier. Doordat Eline er zo tegenop kijkt, begint haar schooljaar al met stress.
Ondanks dat de klas inderdaad niet makkelijk is, krijgt ze een goede band met de leerlingen. Zo leuk om te lezen, vooral als je zelf bekend bent met het onderwijs. En zo niet, dan geeft dit boek echt goed inzicht in hoe je leven als docent kan zijn.

Lees ook: Boekentips | Mooie boeken voor volwassenen

Eline’s mentorklas

Wat een onrustige klas is Eline’s mentorklas. Er gebeurt ook zoveel in het leven van een tiener. Dat is in deze klas ook echt zo. Helemaal als social media ermee gemoeid is. Wat een invloed kan het hebben op tieners! Ze voelen zich als echte influencers en het lijkt wel of er te weinig plek is voor iedereen. Er komt ruzie, er wordt gepest en zelfs ouders doen eraan mee. Geld verdienen gaat voor sommigen echt boven goede cijfers en een sociaal schoolleven. Maar wat ik zo mooi vind aan dit boek, is dat je er echt een les uit kunt halen. Voor jezelf, als jongere, maar ook echt voor ouders die kinderen op (de middelbare) school hebben. Die les wil ik nog niet verklappen, lees het vooral zelf.

De liefde

Eline heeft een relatie met Daniël, waar je al gauw een beetje je neus bij optrekt. Geen fantastische relatie. Niks om jaloers op te zijn. Ik kreeg zelf de kriebels van Daniël. En het blijkt ook niet gek te zijn: hij dumpt Eline op een rare manier, op een vreemd moment ook. Heel awkward, om er vervolgens vandoor te gaan met een bekende van Eline. Liefdesverdriet volgt natuurlijk. Maar potentiële nieuwe liefdes doemen ook op. Bart, een nieuwe collega, die ik zelf nogal toejuich. Maar ook een man die Eline tegenkomt in de kroeg. Michel. Een aantrekkelijke man en een charmeur. Ik kan niet zeggen dat ik blij van hem werd, maar hij is wel leuk. Toch staat Bart bij mij bovenaan het lijstje. We weten in deel niet veel over hoe het verder gaat in de liefde bij Eline, maar ze heeft wel een date met Michel. Ik wacht met smart op deel twee, want ik wil weten wat er nog meer gaat gebeuren.

Win deel één, twee of drie van de serie!

Naast deze recensie, mag ik ook één deel van Mirjam Schippers’ E-book serie weggeven. Dus voor welk deel kies jij? Ga je voor deel 1? Of heb je die al uit en maak je graag kans op de gratis versie van deel 2 of 3? Laat het weten via Instagram of Facebook en doe mee aan de winactie!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *