simpele en snelle maaltijd en weekmenu 2022 wat eten wij inspiratie food eten avondeten maaltijd

Weekmenu | Dit eten wij in week 3 – 2024

Het is al een hele tijd geleden dat ik dit deed, maar ik wilde (ook voor mezelf, want in deze rommelige tijd is duidelijkheid erg fijn) weer eens een weekmenu delen. Zo krijg ik meteen voor mezelf ook een beeld van de week in snelle en simpele maaltijden. Lees je mee? Als jullie interesse hebben in een recept (en als je die meer uitgewerkt wilt hebben), roep gerust!

Ik bestel deze week het eten voor aankomende week, dus deze maaltijden gelden voor week 3.

Zondag – Paprikasoep

Dit is een hele simpele. Elke week op zondag eten we een soepje van de Albert Heijn. We kopen een verspakket en volgen alle instructies. Afgelopen week beviel de paprikasoep enorm. Ook bij de kinderen. Net wat meer diepte qua smaak dan een tomatensoep. En het fijne: Je hoeft niks bij te kopen. Het pakket bevat een paar bouillonblokjes, ui, knoflook, paprika’s en wat tomaten. 

Het is voor mij zelfs nog een stukje simpeler omdat ik de soep prima in de blender kan maken. Die kookt en pureert. Ik doe grove stukken groenen in de blender en een half uur later heb ik een lekker soepje!

Maandag – Quesadilla’s

Ik houd hier erg van. En ze zijn makkelijk glutenvrij te maken! Alles wat je nodig hebt is: wraps, kaas, tomaat, maïs, komkommer, bosui en radijsjes. En het sap van een halve limoen om eroverheen te druppelen. 

De wrap besmeer ik met olie en leg ik in een hete koekenpan. Geraspte kaas erop en een tweede wrap er bovenop. Als de kaas gesmolten is, draai ik de quesadilla om, zodat de tweede wrap ook warm en knapperig wordt. Ik maak er een salade bij van de komkommer, maïs, bosui en tomaat. De quesadilla in vier stukjes snijden, de salade erbij en wat limoensap als afsluiter. Hmmm!

Dinsdag – Noedelsalade met kip

Echt een favoriet van mij. En je bent met 10 minuten klaar! Met de quesadilla’s ook trouwens. Ik maak dit gerecht met spelt spaghetti of rijstnoedels. 

Verder heb je een zak gemengde sla nodig, een in stukjes gesneden paprika, gebakken kipblokjes, een eetlepel olijfolie en sojasaus als dressing. Echt….zo lekker en zo simpel! Dit moet je proberen!

Woensdag – Gado Gado met rijst en kip

Deze heeft wat meer tijd nodig, maar met 20 minuten kun je het op tafel hebben staan. Wat je nodig hebt? Rijst en gebakken kipstukjes met kurkuma. Sperziebonen en maïs bij de kip, even wokken met wat ketjap. De saus maak je van pindakaas, sojasaus, honing (of een andere siroop) en sambal. Blancheer de taugé even en top het af met in blokjes gesneden komkommer. Ben je geen fan van pittig eten, dan kun je de sambal achterwege laten. Juist dol op pittig eten? Probeer eens wat chili olie!

Donderdag – Tortellini 

Heel simpel en snel weer. Tortellini (gewoon vers uit de winkel), een pastasaus, broccoli en gehakt. De saus koop ik kant-en-klaar, met basilicum. Niet de pikante versie, want dan heb ik brullende kinderen. De tortellini kook ik zoals beschreven staat, samen met de broccoli. Ik bak mijn gehakt rul en voeg de saus toe. Even laten pruttelen en dan de tortellini met broccoli toevoegen. Dat is nog eens makkelijk! Over een poosje maak ik natuurlijk de saus zelf weer, van eigen tomaten. Uit de moestuin!

Vrijdag – AVG

Een Hollandse dag. Aardappels, rode kool en runderworstjes. Dunne zijn dat, van de AH. Vinden we heel lekker. Ik heb nog geen rode kool uit de tuin, dus doe ik dat heel simpel uit de vriezer. Rode kool opwarmen, aardappels koken en de worstjes bakken. In het vet van de worstjes de jus maken en hoppa. Eten op tafel. 

Zaterdag – Broodje hamburger

Nog zo één waar ik blij van word. Afbakbroodjes van de winkel (spelt), runderburgers en lekker veel rauwe groenten. Paprika, komkommer, sla en tomaat. Mayo en chili olie erbij. Voor wat extra vulling doe ik er kreukelfrietjes bij en de maaltijd is compleet. 

Geen van deze simpele en snelle maaltijden kost me meer dan 20 minuten. Ik houd van lekker eten, gevarieerd eten, maar niet van uren in de keuken staan. Tenminste, niet nu. Er is genoeg werk te verzetten in ons nieuwe huis, dus het koken moet simpel en snel kunnen. 

Wat is een recept waar jij altijd graag op terugvalt bij drukte? Ik ben altijd in voor recepten van simpele en snelle maaltijden, dus kom maar op met alle suggesties!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *