Week menu: Wat eten wij deze week?

Elke dinsdag doe ik boodschappen, voor een hele week. Brood en dergelijke hebben we dan genoeg om tot en met de volgende dinsdag te eten, maar qua avondeten komen we meestal tot maandagavond. En nu we al een aantal maanden een moestuin hebben waar we zo nu en dan goed uit kunnen eten, scheelt het me best wat aan groenten! Dat is echt heel leuk om te zien. Dus elke week geef ik wel minder geld uit aan het avondeten. Ik kijk gewoon of er iets geoogst kan worden of dat ik nog wat in de vriezer heb, van wat ik eerder heb geoogst. Het enige wat ik dan nog moet bijkopen is vlees en een vorm van koolhydraten: pasta, rijst en aardappelen. Voor de blog van vandaag deel ik mijn week menu. Simpel en dus grotendeels ook lekker vers uit de tuin! Lezen jullie mee?

Dinsdag 
Broccoli, die ik vorige week al gekocht heb en nog steeds niet heb gebruikt, met een kaassausje erover. Daarbij gekruide aardappelpartjes uit de Airfryer en een kipworstje. Die zijn eigenlijk voor op de BBQ, maar uit de pan zijn ze ook super lekker. Een simpele maaltijd dus, in bereidingstijd. Zo klaar.

De oogst van gisteren

Woensdag
Uit de tuin heb ik gisteren een super mooie oogst gehaald, en daarvan eten we op woensdag. Een grote (soep) courgette, met ui, paprika en prei (ook uit de tuin). Alles in stukjes gesneden in de pan, met rul gebakken gehakt. En dan met heerlijke Grieks gekruide pitabroodjes van de Lidl en een zelfgemaakte knoflooksaus, op basis van kwark of yoghurt. 

Donderdag
In de vriezer zitten nog twee porties rode bieten, die ik na het oogsten, meteen heb gekookt en ingevroren. Die haal ik eruit voor donderdag. Een gebakken uitje erdoor, een beetje azijn, zout en peper en een aardappeltje erbij. En voor deze vleesloze dag: een vega burger. 

Vrijdag
Vandaag oogst ik alvast de enorme krop andijvie die in de tuin staat. Eerder had ik ook krulandijvie, maar die vind ik iets te hard om rauw te gebruiken en aangezien ik van andijvie stamppot houd…eten we dat lekker vers uit de tuin. Uitgebakken spekjes erdoor en een stukje rookworst: simpel en snel!

Zaterdag
Op zaterdag zijn wij altijd heel makkelijk en eten we gerust drie keer per dag brood. In de avond misschien een oven snack erbij, maar verder weinig bijzonders. Plakjes komkommer (niet uit de tuin) en tomaat (wel uit de tuin!) op brood, met wat vleeswaren; lekker hoor!

Zondag
Op zondagavond eten we standaard patat. Lekker ovenfriet in de Airfryer en een snack erbij. Saus en een rauw uitje erbij. In het weekend hoef ik lekker niet te koken. Al doe ik dat soms wel ,als ik zin in soep heb. Een verspakket van de winkel bijvoorbeeld, of gewoon met de groenten die ik over heb (uit de tuin). Een paar weken terug had ik ook een enorme courgette uit de tuin gehaald en daarvan kookte ik gemakkelijk een grote pan courgette soep! Lekker met een stokbroodje erbij. Het is zo klaar en gewoon hartstikke lekker!

Week menu

Maandag
Sla uit de winkel en daarbij de rucola en tomaat uit de tuin en komkommer erdoor. Een makkelijk zelfgemaakte dressing erdoor, een stukje kipfilet en een aardappeltje. Uit de Airfryer of gekookt met wat jus. 

Dinsdag
Aangezien ik flink wat heb kunnen oogsten deze week, kan ik ook de dinsdag nog koken met de boodschappen van deze week. De rode kool uit de tuin, daar ben ik namelijk ook heel benieuwd naar. Hij ziet er heel mooi uit. Daarvan maak ik een ovenschotel, die ook heel simpel is: gehakt op de bodem (rul gebakken), rode kool (vijf minuutjes voorgekookt) erover, gebakken uitjes erover en daarop wat aardappelpuree. En dan 35 minuten in de oven. 

Een hollandse week, dit keer. Althans, grotendeels! 
Hoe doen jullie het met het avondeten? Bedenk je van tevoren wat je gaat eten of zie je het vanzelf wel als je in de winkel loopt? 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *