compressie sokken compressiesokken blessure shin splint wandelen PCOS bewegen gezond buitenlucht lopen
|

Wandelen | Ik kreeg er bijna een blessure van!

Zoals jullie misschien weten, wandel ik sinds een aantal maanden veel. Ik vroeg namelijk voor mijn verjaardag een Garmin horloge, om mezelf te motiveren. Ik ben geen sportmens. Tenminste: ik houd niet van fitness. Te saai. Ik ben meer van de explosieve sport, maar dat is juist weer niet handig als je PCOS hebt. Daarom wilde ik gaan wandelen. Want beweging is hartstikke gezond en ik wilde gewoon wat meer buiten zijn. 

Oeps een blessure?

Helaas liep ik veel te hard van stapel en kreeg ik enorme pijn in mijn scheenbeen. Maar eigenwijs als ik was, ging ik toch door. Totdat ik om de paar meter moest stoppen om te rusten en te strekken. Een vreselijk strak en brandend gevoel kreeg ik in mijn scheenbeen. Niet handig dus. Little did I know: ik zat tegen een shin splint aan! Dat is geen blessure om mee te spotten. Dus toen ik dat te horen kreeg, nam ik even afstand van mijn dagelijkse tienduizend stappen (zo’n vijf kilometer per dag). Dat moest wel, anders zou ik mezelf serieus een blessure bezorgen, die niet zo snel geneest! 

Een beetje ondersteuning

Ik wilde niet dat mijn enthousiasme voor het wandelen zou kelderen, dus ging ik naar de podoloog voor een goed zooltje en kreeg ik van Bracefox een paar compressiesokken. Toen ik ze binnenkreeg, moest ik lachen, want ik dacht: die krijg ik nooit over mijn benen getrokken. Maar toch! Heel strak en compact voelt het. Echt een stukje steun aan mijn benen! Wist je dat deze compressiesokken je kunnen helpen een shin splint te voorkomen of de blessure helpen herstellen?
Met deze nieuwe compressiesokken aan ben ik weer aan de gang gegaan. En ze zijn echt super stevig! Ik merk dat ik er steun aan heb en dat ik minder snel vermoeide benen heb! Afgelopen week ben ik begonnen het wandelen op te bouwen. Van maximaal tweeduizend stappen naar achtduizend stappen. Met mijn voeten en benen gaat het goed. Wel heb ik weer even last van een steek in mijn zij, zoals aan het begin van dit jaar. Maar met een beetje trainen, zal dat ook wel weer weggaan. 

Lees ook: Geld verdienen met bewegen? Yes please!

Energie voor tien

Ik heb nooit van wandelen gehouden, voordat ik er dit jaar zo gemotiveerd aan begon. Wandelen is een goede manier van bewegen voor als je PCOS hebt. Daarom wil ik het ook echt volhouden. Ik heb even een moment voor mezelf, ik beweeg en ik krijg er enorm veel energie van. Ik voel me fijner, fitter en veel vrolijker. Dit maakt me echt een stukje gelukkiger.
Omdat ik niet in een avond al mijn stappen haal, ga ik regelmatig ook met de kinderen op stap. Maar toch kan je dan niet zo lekker doorstappen als wanneer je alleen gaat. Eén les heb ik geleerd: bouw langzaam op. Ook al is het ‘maar’ wandelen! Je zit opeens met een blessure…!

Aan welk soort beweging doen jullie? En wat motiveert jullie?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *