school groep 1 lunch schoolspullen voorbereiden goedgemerkt labels stickers kledingstempel
|

Voor het eerst naar school | Zo bereid je je kind voor

Hoera! Na de zomer mag Luc naar groep één! We zijn (ook al duurt het nog vier maanden) al een stukje voorbereid. Zo kregen we van Goedgemerkt zijn nieuwe lunchset. Helemaal compleet met een écht cool thema en zijn naam erop. Hoe bereiden we hem nog meer voor op zijn eerste jaar op school?

Ik schreef er al eerder over, maar nu, drie jaar later, weet ik nog beter wat nodig is. En…wat leuk is!

Wenmoment

Iets wat normaal is op onze school, is het wenmoment. Op een ochtend of middag is dan de hele klas welkom om samen te wennen aan hoe dat nu gaat, op school. Hun stoeltjes (met de naam er al op!) staan klaar en ze mogen twee heuse uren in de klas zitten, met hun nieuwe juf. 

Zie je het al voor je? Sommige kinderen zijn er nog niet aan toe om het nest te verlaten en de tranen vloeien dan ook rijkelijk. Anderen wiebelen nerveus met hun voeten en bijten op hun onderlip om juist die tranen tegen te houden. En voor het overige deel zijn die twee uurtjes véél te snel voorbij en willen ze de volgende dag wéér naar groep één. Poeh en dan bedenken dat ze nog zes weken moeten wachten voor het echt zover is!

Onze Rosemarijn was toe aan school. Ook al was ze nog drie jaar; er viel thuis niet veel meer te beleven en de uitdaging was ver te zoeken. Zij had dan ook geen moeite met de stap naar de basisschool. Met Luc is dat nog afwachten, of hij zo makkelijk gaat. Ik verwacht dat er best wat tranen kunnen zijn. Daarom snijden we het onderwerp gedurig aan en kan hij alvast kwijt wat hij erover denkt.

Samen de stad in

Net als ik bij zijn zus heb gedaan, ga ik ook met Luc de stad in om spullen in te slaan. Maar één ding heeft hij niet meer nodig: zijn lunchset. Die hebben we van Goedgemerkt en daar kan zijn fruit in, zijn koekje, brood en ook zijn fles is groot genoeg voor twee pauzes. En navullen met water kan natuurlijk altijd.

Een nieuwe tas vind ik wel leuk om met hem te kopen. Hij heeft nog een tas, maar eigenlijk wil ik hem een ‘nieuwe start’ geven. Een tas kopen we dus wel. En gymschoenen. Want de roze gympies van Rosemarijn in groep één bewaren we maar voor Thamar. 

Tijdens dit uitje gaan we natuurlijk ook lekker ergens wat drinken en genieten we van het één op één moment. Kletsen, overal kijken en de tijd nemen. Dat hoort erbij toch, als je gaat winkelen? Het draait dan even helemaal om hem.

school groep 1 lunch schoolspullen voorbereiden goedgemerkt labels stickers kledingstempel
Kijk nou hoe stoer!

Stickeren, stickeren, stickeren

Ik kan het je niet vaak genoeg zeggen: Label de kleding, tas, schoenen en andere spullen van je kind. Rosemarijn is al zo vaak iets kwijtgeraakt, wat we uiteindelijk terug kregen dankzij de labels en stickers! Ik had via Goedgemerkt toen ook een kledingstempel en dat werkt perfect! Het blijft goed zitten, wasmachine-proof dus!

Voor Luc kunnen we ook lekker stickeren, labelen en stempelen straks. Het scheelt zoeken en gedoe, want op school is gewoon altijd duidelijk dat het van hem is, wanneer er iets gevonden wordt.

Nog meer lezen over voorbereiden op een nieuw schooljaar? Dat doe je hier:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *