tuin lente moestuin omheining groenten fruit kinderen taxus baccata

Voor in de lente: Zo wil ik de voortuin inrichten

Nu er een dikke laag sneeuw ligt, is er weinig te zien van onze tuin. Je kunt niet zien dat er een aardbeienplant over de grond kruipt, het is niet duidelijk dat er een frambozenstruik staat of dat er een blauwe bessen plant staat. Alle groenten die ik in de afgelopen jaren gezaaid en geplant heb, zijn lang geleden al geoogst. De grond is leeg. Maar zodra de zon weer wat vaker achter de wolken vandaan komt en het warmer wordt, wil ik de tuin weer opnieuw inrichten. Kijk je mee naar mijn plannen?

Omheining

We hebben op het moment een Buxushaag staan, die onze tuin afscheidt van de tuin van de buren. Helaas hebben de buxusrupsen flink hun best gedaan om de haag op te smullen en hij ziet er niet meer zo groen en vol uit. Er zijn zelfs een aantal stukken doodgegaan. De omheining is dus echt aan vervanging toe. Ik zit te denken aan een Taxushaag. Die worden ook hoger dan de Buxus. Dat komt goed uit, want dan kunnen we bij het pad naar de voordeur een hekje plaatsen.
De Taxus Baccata bijvoorbeeld, is een coniferen soort, die ook in de winter groen blijft. Daarnaast is de Taxus ook niet zo kwetsbaar voor rupsen, zoals de Buxus. Geen vlagen witte vlindertjes in de tuin dus!

Fruit in de tuin

Ik heb het altijd al leuk gevonden als mijn kinderen lekker fruit uit eigen tuin zouden kunnen eten. Daarom staan er een frambozenstruik en een blauwe bessen plant in de tuin. En ook om die reden heb ik een aardbeienplant geplant. Rosemarijn is verzot op fruit en ook Luc smult er al van. Wat is er dan lekkerder dan fruit eten in je eigen tuin? Lekker in de zomerzon. 
De tuin is te klein voor een fruitboom, maar ik zou nog wel een druivenplant langs het huis willen laten groeien. 

tuin lente moestuin omheining groenten fruit kinderen taxus baccata

Allerlei groenten

Zoals elk jaar, wil ik ook nu weer groenten zaaien en planten. Boontjes, spinazie, sla en andijvie. Prei en rode bietjes, maar ook spruiten en boerenkool voor de winter. Het is wat meer werk, vooral het schoonmaken van de groenten, als je ze gaat eten. Toch is het lekkerder dan uit de winkel. Alleen al omdat het uit eigen tuin komt. Misschien moet ik dit jaar mijn assortiment nog wat uitbreiden. Met komkommers bijvoorbeeld. En de tomaten die we twee jaar terug hadden, wil ik ook weer planten. Wat hadden we een grote oogst de hele zomer en herfst!

Moestuintje voor de kinderen

Als het lukt, wil ik een klein stukje tuin reserveren om met Rosemarijn bij te houden. Haar eigen tuintje met fruit en groenten. Misschien een houten bak met vakjes, om een aantal gewassen te zaaien die ze zelf heel erg lekker vindt. Aardbeien, bloemkool en sla, maar ook andijvie (voor de stamppot) en broccoli. Ze wordt graag betrokken bij het voorbereiden van het eten, dus ik verwacht dat ze haar eigen tuintje ook wel heel interessant zal vinden!
Werken jullie graag in de tuin? En heb je een moestuin?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *