spelletje
|

Tijd voor een spelletje

Ik schreef eerder een blog over gezelschapsspellen voor twee. Maar onze kast is weer aangevuld, dus is het tijd voor een blog met nieuwe spellen. Zeker nu de lente nog niet in aantocht is en met de versoepelingen in het achterhoofd, nu ook enkele spellen die eigenlijk leuker zijn met meerdere mensen. 

Kwakzalvers van Kakelenburg 

Je hebt een ketel en jij bent de kwakzalver! Vanuit een gesloten zakje, mag je ingrediënten in je ketel leggen. Zo maak je in 9 rondes verschillende drankjes, waarmee je jezelf wellicht een wonderdokter mag noemen. Maar let op, heb je te veel knalerwten gepakt, dan ontploft je ketel en rent de tegenstander ver voor je uit! Een spel waarbij je vooral een flinke scheut geluk moet hebben, want niks is voorspelbaar en daardoor blijft het tot het einde spannend! Je kunt het ook nog aanvullen met uitbreidingen, maar zover zijn wij nog niet. Dit is een vaak gespeeld spel bij ons! Wel een kleine voetnoot; als je het voor de eerste keer speelt, moet je even door de beschrijving heen om het goed te begrijpen, maar uiteindelijk is het een gemakkelijk spel. 

Keer op keer 

Over dit spel had ik al veel gehoord, dus toen ik het voor mijn verjaardag kreeg, was ik er heel benieuwd naar. Het is een gemakkelijk dobbelspel, waarbij je 6 dobbelstenen moet gooien. Er zijn 3 zwarte dobbelstenen en 3 witte dobbelstenen. Op de zwarte dobbelstenen staan cijfers en op de witte dobbelstenen staan kleuren. Elke worp, mag je een combinatie kiezen en deze afstrepen op je scoreblaadje. Het doel is om zoveel mogelijk gekleurde vakjes en kollommen te vullen. Het spel duurt een minuut of 20 en heeft uitbreidingsets van scoreblaadjes, waardoor je dus elke keer kunt wisselen van scoreblaadje. Zodat het net weer even een ander spel is. Omdat het niet heel lang duurt, heeft de titel gelijk. Je wil dit spel keer op keer spelen! 

Throw Throw Burrito 

We kregen dit spel cadeau voor Kerst en ik had er nog nooit van gehoord. Maar je leest het goed, je mag met burrito’s gooien! Maar voordat je daarmee begint, is het slim om glazen, je snacks, je telefoon en andere breekbare spullen veilig te stellen. 

Je hebt een hele stapel kaarten waarmee je setjes van 3 moet maken. Met de gewone setjes verzamel je punten en met de speciale kaarten mag je een (schuimrubberen) burrito naar je tegenstander gooien. In een duel (met de ruggen tegen elkaar) een bonje of een oorlog, speel je punten van je tegenstanders weg. De kaarten die je niet kan gebruiken, kan je gewoon nonchalant neergooien bij de speler links van je. Officieel moet het op een stapeltje, maar na enkele rondes van doorgeven is het toch al een chaos. Dus dan maken die kaarten ook niks meer uit! Hilarisch gezelschapsspel, waarbij je de stem van je moeder (‘niet met eten gooien!’) gewoon volledig mag negeren! 

Outsmarted 

Dit is een interactief bordspel, waarbij je ook de app van het spel gebruikt. Een trivia spel met heel veel vragen en prachtige attributen. Een mini Einstein, Cleopatra en Da Vinci kunnen onder andere gekozen worden als speelfiguur.  Je telefoon wordt gebruikt als controller en daarmee speel je je tegenstanders weg, door als eerste alle 6 de ringen binnen te halen! Er kan gekozen worden tussen verschillende niveaus, waardoor dit ook gespeeld kan worden met kinderen. De vragen blijven up to date, doordat het deels een digitaal spel is en je krijgt zelden tot nooit dezelfde vraag. Heb je een Smart-tv die gekoppeld kan worden aan het spel, dan heb je de vragen op groot beeld in je kamer! 

Je hebt twee versies van dit spel. Een spel met witte poppetjes en een spel met handgeschilderde poppetjes. Voor de variant met handgeschilderde poppetjes betaal je iets meer, maar de details zijn erg mooi. 

Ligretto 

Kom zo snel mogelijk van je stapel met kaarten af bij dit chaotische kaartspel. Iedere speler krijgt een eigen stapel kaarten en moet deze zo snel mogelijk zien kwijt te raken door middel van stapels te vormen van 1-12 in een bepaalde kleur in het midden van de tafel. Iedereen speelt tegelijkertijd en het spel is afgelopen op het moment dat iemand alleen nog maar drie open kaarten voor zich heeft liggen. Er wordt dan ‘Ligretto’ geroepen en de puntentelling kan beginnen. Er zijn 3 verschillende kleuren doosjes, met in elk 4 verschillende kleuren kaarten. Hierdoor kan het spel met 12 mensen tegelijkertijd worden gespeeld. Uit ervaring ben ik van mening dat het spel het leukst is vanaf 3 a 4 spelers. Met 2 spelers kom je er op een gegeven moment niet meer uit qua het wegleggen van kaarten.  

Spelletjeskast 

De spelletjeskast staat hier dus behoorlijk vol, spelen jullie ook zoveel spelletjes? En welke spellen worden vaak gespeeld bij jullie? 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *