kunstgras valdemping speeltoestel tuin kinderen buiten spelen zandbak glijbaan klimwand speelhuis modderkeuken trampoline
|

Deze speeltoestellen mogen niet ontbreken in je tuin

Nu het weer mooier weer wordt, willen de kinderen vaker naar buiten. Lekker buitenspelen met vriendjes, broertjes of zusjes met de speeltoestellen in de tuin. Is jouw tuin daar klaar voor? Kunnen jouw kinderen zich urenlang vermaken met wat er in de tuin te vinden is? Er is in de winkels en online zoveel leuks te vinden (en wat dacht je van zelf maken?) om van jouw tuin een speelparadijs te maken. Dat gaat echt verder dan een standaard zandbak en een glijbaan. Daarvoor heb je minstens één super leuk speeltoestel nodig.

Het mega speeltoestel

Vroeger hadden we van die leuke huisjes van hout, met een tafeltje en twee zitjes erin, waar we uren vadertje en moedertje speelden. Er werd gekookt, taart gebakken en iedereen deed mee. Iedereen had een plekje in het ‘gezin’. Nu zijn de speelhuisjes veel uitgebreider en groter en is het een onderdeel geworden van een groot speeltoestel, inclusief glijbaan, schommel, klimwand én zandbak! Dit is ideaal, want dan ben je in één keer klaar en heb je alles wat het hartje van een kind begeert! Plus…je hoeft maar één hoekje van je tuin te reserveren voor het speeltoestel! Zorg er wel voor dat je een goede valdemping hebt, om een eventuele vervelende landing van het toestel te dempen. Dat scheelt weer blauwe plekken!

kunstgras valdemping speeltoestel tuin kinderen buiten spelen zandbak glijbaan klimwand speelhuis modderkeuken trampoline

De DIY modderkeuken

Zeg nu zelf…wie heeft er als kind niet heerlijk in de modder gespeeld? Of het nu stampen, rollen of lekker flodderen was. Er is voor een kind bijna niks leukers dan lekker onbezorgd te spelen met water en zand. Daarom hebben veel mensen tegenwoordig een modderkeuken in de tuin. Die kun je kopen, maar ook heel simpel en budgetvriendelijk zelf maken. Van oude pallets bijvoorbeeld. Een leuk keukentje met twee afwasteiltjes voor water en zand. Dat staat toch super gezellig? Gewoon mooi op dat strookje kunstgras, wat ook nog eens fijn is voor de voetjes. Niet hard en koud, maar warm en zacht. 

Ga eens bij een kringloop kijken of ze leuk oud bestek hebben, opscheplepels en ander keukengerei. Misschien pannetjes, potjes en een vergiet. Dan is de modderkeuken helemaal compleet. Want echte lepels, messen en vorken zijn toch veel leuker dan de plastic versie?

De trampoline

Oké, niet super origineel, maar als je er ruimte voor hebt in je tuin: doen! Niet alleen is het een bron van plezier om het springen, maar ook om lekker ontspannen wolken te kijken en in de zomer te slapen! Heel simpel: een dikke deken erop leggen, je kussen en een dekbed. Dat is alles wat je nodig hebt voor een ontzettend gezellig slaapfeestje. Onder de sterren. Wel goed insmeren tegen de muggen natuurlijk!
En wat dacht je van een sproeier op de trampoline richten in de zomer? Een nat doek, waar de spetters vanaf vliegen als je springt en in het licht van de zon zie je de regenboog in de waas van druppels. Kortom: de trampoline is een speeltoestel dat gewoon niet mag ontbreken in je tuin. 

Waar spelen jullie kinderen het liefst mee buiten? 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *