schoonmaken biotex gezond goedkoop
|

Schoonmaak hacks: goedkoop en snel

Er zijn soms dingen in huis je die onmogelijk schoon krijgt. Het is gewoon niet te doen en alle dure middeltjes die je aanschaft om het toch nog te proberen, werken niet. Gelukkig heb je ook helemaal geen dure schoonmaakmiddelen nodig om je huis goed schoon te krijgen en te houden. Je hebt maar heel weinig nodig en het is ook nog eens goedkoop. Hoe? En wat heb je dan nodig? Lees maar mee!

Je bankstel

Je kunt all out gaan met de middeltjes van HG, waarbij je je bankstel een poosje buiten moet zetten, omdat er giftige stoffen in zitten, die je niet in je huis wilt laten hangen. Maar de vlekken in je bank kun je heel gemakkelijk schoon krijgen zonder een fles van zes euro te kopen. Ook al heb je geen afneembare kussenhoezen om in de wasmachine te stoppen. En nóg beter: Het kan zonder giftige middelen! Wat heb je nodig? 

  • Een emmer 
  • Een spons 
  • Een stevige borstel (de afwasborstel bijvoorbeeld) 
  • 200 milliliter water
  • Een handdoek 
  • Een flinke scheut Biotex

Meng de Biotex met het water en breng het met de spons aan op de bank. Niet zuinig aan doen; het moet goed in kunnen trekken. Ga dan met je borstel stevig over de vlekken heen. Laat het minstens twee uur intrekken na het borstelen. Pak dan een handdoek en wrijf stevig over het oppervlak. Je zult zien dat de handdoek echt bruin van de viezigheid wordt! Laat de bank hierna nog goed drogen. Als je het in de avond schoonmaakt, kan het de hele nacht rustig drogen, zonder dat iemand erop gaat zitten. 

Eigenwijze vlekken in je kleding

Zo nu en dan heb je vlekken in je kleding waar je echt niet gelukkig van wordt. Kersen en bessen kunnen vreselijke vlekken geven, maar ook kerrie en tomatensaus. Het is er bijna niet uit te krijgen: vaak zie je toch nog een vage plek na het wassen. Hiervoor is ook Biotex weer een oplossing. Stop de vieze kleding in een emmer met heet water en een flinke scheut Biotex. Laat het een nachtje staan en gooi het dan in de wasmachine voor een normaal wasprogramma. Daarna in de droger (of ophangen natuurlijk) en klaar!
Vlekken in witte kleding zijn ook goed weg te krijgen met citroensap. De vlek goed doorweken met citroensap en dan in de zon leggen. De zon doet het werk voor je. Nou ja, in de zomer dan.

citroen schoonmaken ontvetten

De Airfryer en de oven

Ja, ook voor deze apparaten zijn er talloze middeltjes te koop, maar echt…Het is helemaal niet nodig! Hoe krijg je het dan schoon? Heel simpel!
Pers een citroen uit in een ovenbestendig bakje en zet het in de oven of Airfryer. Stel de temperatuur in op 200 graden en laat het 20 minuten zijn werk doen. Door de citroensap is het hardnekkige vuil losgekomen. Veeg het met een spons en doek weg. Probeer dit te doen als de oven of Airfryer nog warm is: op dat moment zit het vuil nog goed los. 

Ramen zemen

Ramen zemen. Wie wordt er niet gek van de strepen die je altijd blijft zien? Heb jij ook alle middeltjes geprobeerd die er te koop zijn? Dan heb ik hier de tip voor jou! Kook water (zodat je het kalk eruit hebt) en voeg een goede scheut azijn toe. Geen schoonmaakmiddelen. Alleen schoon, ontkalkt water en azijn. Dat zorgt ervoor dat jij geen strepen meer op de ruiten hebt!

Ontkalken

Je apparaten, zoals de waterkoker, de ketel en het koffiezetapparaat, komen door het gebruik van kraanwater vol te zitten met kalk. Dit zorgt ervoor dat je apparaat minder goed gaat werken. Daarom is het slim om je apparaten regelmatig te ontkalken. Hoe? Met behulp van azijn! Gewone azijn. De waterkoker aanzetten met water en azijn, zorgt er al voor dat de binnenkant ontkalkt. Het koffiezetapparaat kun je op dezelfde manier aanpakken. Water en azijn in het reservoir en door laten lopen. Met pannen is dit ook heel goed te doen!

Welke slimme en goedkope schoonmaak hacks gebruik jij?

Volg jij The Stout Journal al op Instagram?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *