het huishouden

Dit schoonmaakrooster maakt het huishouden makkelijk!

Wat kan het toch een werk zijn; het huishouden. Je kunt er zo tegenop kijken. Je bent de hele dag al druk. Met je werk, studie of je kinderen. Daarnaast wil je het eten op tafel hebben rond vijf uur en moet het nodige gebeuren elke dag, om het huis op orde te houden. Hoe krijg je dat toch voor elkaar? Het is zoveel! 
Natuurlijk lukt het je niet om elke dag het hele huis van top tot teen te schrobben en dat hoeft ook helemaal niet. Maar het is wel heel handig om een schoonmaakrooster te maken. Dat geeft overzicht en je kunt het gewoon elke dag makkelijk afvinken, zodra je een taak klaar hebt. Maar hoe maak je nu zo’n schema? En welke taken moeten dagelijks, wekelijks of maandelijks gebeuren? 

Om je een beetje een beeld te geven heb ik een schoonmaakrooster gemaakt, wat jou je huishoudelijke werk wat makkelijker maakt. En hopelijk zorgt het er ook voor dat je het niet langer ziet als een hoge berg, die onmogelijk te beklimmen is!

schoonmaakrooster

Natuurlijk kun je nog dingen toevoegen die je ook nog gedaan wilt hebben en kun je zo het rooster helemaal aanpassen aan jouw situatie. Met een rooster zoals deze zorg je ervoor dat je alles toch op de rit hebt, ook al heb je het al druk genoeg. Want laat me je dit vertellen, lieve mama: Bij niemand is het altijd spik en span. En helemaal als je kinderen hebt, is dat onmogelijk. Ze laten nu eenmaal kruimels vallen en de vloer plakt soms gewoon van de limonade die ze hebben omgestoten. Dat geeft ook niks: er mag best geleefd worden in je huis. Het hoeft geen museum te zijn. You do you!

Hoe ga jij te werk? Heb jij een vaste schoonmaakdag of verdeel je het per dag?

Volg jij The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *