het nieuwe nijntje flapjesboek review voorlezen ontdekken nijntje en snuffie verstoppertje
|

Review en winactie | Het nieuwe Nijntje flapjesboek

Mijn kinderen zijn dol op lezen. Alledrie. Voorlezen is heerlijk, maar de boekenkast wordt ook dagelijks leeggetrokken om zelf alle boekjes door te kijken. En nu kregen we van Nijntje het nieuwe flapjesboek. Om te proberen en te kijken wat wij en de kinderen daar nu van vinden. Kun je ons enthousiasme raden? Thamar was zo blij, toen we samen aan het boekje begonnen! Daarom, een review van het nieuwe Nijntje flapjesboek voor jullie!

Is het nieuwe Nijntje flapjesboek:

  • voorleesbaar?
  • makkelijk te begrijpen?
  • zelf te ontdekken?
  • kindproof?
  • te winnen?

Voorleesbaar

Dit is echt een prima voorleesboek. genoeg tekst om een verhaal te hebben en ook zeker niet te veel. Het blijft interessant genoeg om niet afgeleid te worden door andere dingen. Samen zoek je naar Snuffie, waarmee Nijntje verstoppertje speelt. De opgewekte gilletjes, als je weer een flapje optilt en een bloem of een bal ziet…erg leuk!

Makkelijk te begrijpen

Ieder klein kind weet wel wat verstoppertje spelen betekent, dus het is niet moeilijk om te snappen waar het boekje over gaat. Op de eerste bladzijde zie je Nijntje en Snuffie, waarna er geteld wordt en Snuffie verdwijnt. Zoeken maar! Dat kunnen ukkies heel goed! 

Zelf te ontdekken

Zodra je het boekje een keer samen hebt doorgenomen, is het duidelijk waar het over gaat en wat je doen moet. Dus voor een kind is het boek ook heel leuk om zelf door te nemen en te ontdekken hoe het werkt. Waar is Snuffie? Achter welk flapje zit hij verstopt? Stilletjes op de bank zitten, muziek aan op de achtergrond, zo zie ik mijn kinderen graag, met hun neus in een boek. En daar is dit Nijntje flapjesboek ook echt geschikt voor!

Kindproof

Oef…Dit is wel een ander puntje hoor. Maar misschien ligt dat aan mijn kinderen. Het boekje had binnen één dag wat flapjes minder. Zelf ontdekken kan dus, maar wel met het risico dat het boekje wat onderdelen mist na de leessessie. Maar met wat tape is het zo weer gefixt. Voor de voorzichtige kinderen is het geen probleem om zelf aan de slag te gaan met dit boekje, maar mijn dreumes heeft haar fijne motoriek nog niet voldoende ontwikkeld 😂

Te winnen

Hebben jullie dit nieuwe Nijntje flapjesboek al in huis? Ik vind het wel echt een aanrader om met de kleintjes door te lezen. Het is niet alleen lezen, maar ook echt een zoekactiviteit!
Wil je dit boekje ook graag voor je kinderen? ga dan gauw naar mijn instagram of Facebook en doe mee aan de WINACTIE!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *