review shampoobars.nl plasticvrij douchen zeep shampoo conditioner
|

Review Shampoobars.nl | Plasticvrij douchen

Een tijdje terug had ik op Instagram een winactie, waar je plasticvrije zeep en shampoo kon winnen. Zelf vind ik dit al jaren interessant. Wij zijn sinds ons trouwen al anders bezig met kijken wat gezond is voor ons haar. En natuurlijk ook voor onze huid. We kwamen erachter dat onze huid het fijnst reageert op de zeep van Aldi. Daarnaast gingen we op zoek naar een shampoo waar geen plastic in zat. Voordat we daarmee begonnen, wasten we ons haar een poosje met shampoo die alle plastic en andere ongezonde stoffen uit ons haar verwijderde. Toen begonnen we met voedende shampoo. Helaas zit die shampoo alsnog in een plastic fles, dus een beetje plastic komt alsnog terecht in je haar.
En toen kwam deze maand een samenwerking tot stand met Shampoobars.nl, zodat we de kans kregen om hun shampoobars uit te proberen. Ideaal, want ik wilde dit graag. 

Verschillende soorten plasticvrije shampoo

In de webshop zijn er heel veel soorten shampoo te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld shampoo voor Anti-roos, voor vet haar, droog haar en shampoo voor een gevoelige hoofdhuid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het vervelend is voor je huid: hier wordt rekening mee gehouden. Naast shampoo verkopen ze ook conditioner en zeep om je lichaam mee te wassen, speciale bars voor je gezicht en ook body lotion bars. Naast deze douche producten hebben ze ook natuurlijke deodorant en verschillende combinatie pakketjes om uit te proberen.

review shampoobars.nl plasticvrij douchen zeep shampoo conditioner
Shampoobar schuim

Wij probeerden de baby- en kindershampoo

Onze kinderen hebben een bloedhekel aan haren wassen. Altijd bang dat er water en zeep in hun ogen komt. Helemaal bij het uitspoelen. Daarbij is Rosemarijns haar gauw weer droog en dof door de shampoo die we nu gebruikten. Daarom koos ik ervoor om bij deze samenwerking de shampoobar voor baby’s en kinderen uit te proberen. de shampoobar heeft een schattig schildpadje op de bovenkant en het ruikt erg lekker. Zodra je met natte handen over de shampoobar wrijft, begint het te schuimen. Maar je kunt ook de haren nat maken en direct daarover wrijven met de shampoobar. Ik vond het prima werken en de haartjes van beide kinderen voelen nu zacht aan en glanzen!

Zero waste in ons huishouden

We zijn er nog lang niet hoor, we hebben nog lang geen zero waste huishouden. Maar wel vind ik dat je moet doen wat je kunt, om de wereld beter te maken. Minder plastic gebruiken is daarom belangrijk. Minder plastic soep in de oceaan en dus minder gevaar voor de zeedieren. Onze flessen shampoo, zeep en conditioner gaan dus het huis uit en wij kiezen voor plasticvrije producten. En ook de opbergbakjes en andere accessoires voor de shampoobars zijn plasticvrij in de webshop van Shampoobars.nl dus sla je slag, net als wij!
Wist je trouwens dat je met één bar net zo lang kunt doen als met drie tot vier flessen shampoo of zeep? Dat is ook nog eens besparen op je maandelijkse uitgaven!

Volg jij The Stout Journal al op Instagram?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *