Review – Olly de uil

Het duurde bij Rosemarijn wel zo’n twee jaar voordat ze echt goed door ging slapen, zonder lange periodes van slapeloze nachten. Het is heerlijk om de volle nacht te kunnen slapen en daar hebben we nu zo’n half jaar van kunnen genieten. Als Rosemarijn echter wakker wordt in de ochtend, is ze ook echt meteen wakker. Dan is het voor haar altijd om naar papa en mama’s kamer te gaan en is het tijd om te kletsen en spelen. Maar om half zes is het voor mij nog geen optie om uit bed te komen. Helemaal niet omdat Rosemarijn heel makkelijk nog een uurtje of twee door kan slapen als ze weer terug naar bed wordt gestuurd. Daarom besloten we een slaaptrainer aan te schaffen. We kozen voor Olly de Uil en probeerden het dit afgelopen weekend uit. 

Hoe werkt het?
Heel simpel! Zet de analoge en digitale klok op de goede tijd en stel het alarm in. Ik zette het alarm op half acht. Elke avond, als je je kind naar bed brengt, druk je vijf seconden het knopje in, bovenop de digitale klok. Dan sluiten vanzelf de oogjes van Olly. Deze gaan pas weer open als het alarm afgaat. Dus om half acht bij ons, gingen de oogjes van Olly open en maakte hij een zacht ‘hoe-hoe’ geluid. Dat is dan het teken dat het tijd is om wakker te worden. Of, als je kind al even wakker is en een poosje op zijn of haar kamer heeft gespeeld, geeft het aan dat het nu tijd is om papa en mama wakker te maken en de dag te beginnen!

Olly heeft zijn oogjes open! Tijd om wakker te worden!

Onze ervaring
Wij hebben er de laatste dagen echt al heel veel plezier van gehad. We vertelden Rosemarijn herhaaldelijk dat ze pas uit haar bed (of kamer) mocht komen als de oogjes van Olly open gingen. En als de oogjes nog dicht waren, moest ze nog even in bed blijven liggen of op haar kamer spelen. Nu scheelt het dat ze meestal niet voor zeven uur wakker is, dus een half uurtje spelen is geen probleem.
Als de oogjes eenmaal open gingen en Olly liet zijn uiltjes geluid horen, kwam Rosemarijn steeds dolenthousiast ons vertellen dat de oogjes open waren. “Kom kijken, mama! Oogjes open! Roosje uit bed!”
Ik laat het alarm staan op half acht. Ik kan niet van haar vragen om pas om acht uur uit bed te komen; dan is ze waarschijnlijk bijna een uur wakker en gaat ze zich vervelen.
Het is allemaal even wennen, maar het verbaasde me hoe snel Rosemarijn het oppakte en hoe leuk ze het vindt!
Zo begint mijn dag niet zo vroeg (soms wordt ze namelijk wakker van papa die zich klaarmaakt om naar zijn werk te gaan en dan moet ze toch echt weer terug naar bed van mij) en kan ik rustig wakker worden. En als Rosemarijn dan om half acht naar mij toe komt, kan ze gerust nog een kwartier tot een half uur rustig op papa’s plekje, naast mij verder soezen of gewoon lekker liggen met haar knuffels en speen. 

Ideaal, ik ben helemaal fan van deze vrolijke uil!

Dit bericht is niet gesponsord en is geen samenwerking.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *