Review: een super leuk uitje!

Een poosje geleden schreef ik een blog over leuke uitjes voor deze zomer. Eén daarvan was de pluktuin. In Nederland zijn er verschillende pluktuinen te vinden, waar je heerlijk een uurtje of twee (en meer, als je wilt!) kunt doorbrengen. Je betaalt een vaste prijs voor de entree en het drinken met wat lekkers erbij (tenminste, wel bij de Pluktuin in IJzendoorn). Een kop koffie of thee of een biologisch sapje met een plak cake met slagroom en aardbeien of een punt appeltaart met slagroom. Per persoon is het hier in IJzendoorn €12,50,- en daar mag je ook vrij fruit voor plukken en eten in de tuin. De kinderen mogen dus ongelimiteerd fruit smullen! Lekker zelf plukken! Op dit moment groeien er al volop aardbeien en bessen. Ze mogen ook (onder begeleiding) bloemetjes plukken. Reuze schattig!
Vandaag ben ik het gaan uitproberen. Ik was er nog niet geweest en was erg benieuwd naar de attractie. Daarom even een review van de Pluktuin in IJzendoorn. Lees je mee?
(klik op de foto’s voor een vergroting)

Bloemen knippen

Bij de balie kregen we een mand en een schaartje om bloemen te knippen. Goede lange stelen. Er werd ons verteld dat er zo’n twintig stelen nodig zijn voor een boeket. En die bos zou dan €7,50,- kosten. Dat is dus nog bovenop de entree prijs. De tuin loopt rond en heeft verschillende paden, van groot naar klein. Je vindt er veldbloemen, rozen, hortensia, zonnebloemen, kruid, klaprozen en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook vaste planten te vinden, waar je natuurlijk niet van mag knippen. Niet handig ook, want dan zijn je stelen veel te kort voor het boeket. Er zijn ook verschillende bloemen, planten, kruiden en fruitsoorten te koop om zelf in je tuin te planten. En tja…ik kon het niet weerstaan, dus heb ik een aardbeienplant en een blauwe bessen plant meegenomen (en ja, die staan al in de moestuin/voortuin te schitteren). Lopend door de tuinpaden kun je aan weerskanten tientallen soorten bloemen knippen voor in je boeket. Houd wel even bij hoeveel stelen je hebt. 

Fruit paradijs

Wat ik al zei: er groeien heerlijke fruitsoorten. Rosemarijn had het ontzettend naar haar zin, juist daarom. Op haar hurken bij de aardbeien en bessen, een rode mond en kleverige handjes. Hier en daar trok ze nog een kroontje of takje mee, die ook in haar mond verdween, als ik even niet keek. Echt: het is niet alleen leuk voor volwassenen; neem vooral je kinderen mee! Als je wilt, kun je zelfs een schaaltje krijgen om fruit te verzamelen en op je gemakje te nuttigen na een poosje wandelen en bewonderen. Ik vond het fantastisch om te zien hoe Roos begreep dat er wat te eten viel en op haar gemakje zat te plukken en eten. 

Leuke hoekjes

Ook aan decoratie naast de bloemen en planten, is gedacht. Het ziet er knus en schattig uit. Alles is mooi ingericht. Een kippenhok hier, een ganzen plekje daar en een hoekje voor de konijnen een eindje verder. Een prachtige kas, op een leuke ‘rommelige’ manier ingericht. Ik heb het idee dat daar ook wel eens workshops gedaan worden. En nu wil ik ook een kas! Richtingen en belangrijke plekjes worden aangegeven op mooie houten aanwijzers, speels en vrolijk. Geloof me: Je krijgt er een energie boost van en een hoop inspiratie voor je creatieve kant!

Een hapje en drankje

Waar ik ook verliefd op ben, is het terras, omringd door bloemen en planten, een bloemenschikbalie en een balie waar je af kunt rekenen voor je uitje. De tafels en stoelen, zo gezellig en mooi onder een veranda, bedekt met bloemen. Een zandbak is ook aanwezig voor de kids. Zo kun je op je gemak een kopje koffie drinken. Voor de kinderen zijn er sapjes en krijgen ze er een snoepje of lolly bij. En is het op? Dan kunnen ze zich prima vermaken in de grote zandbak of terug lopen om fruit te plukken. Houd wel een oogje op hen. Ik bedacht me dat het weleens perfect zou zijn om mijn laptop mee te nemen, om te schrijven. Rosemarijn zou zich heerlijk kunnen vermaken in de zandbak. Zo nu en dan een drankje erbij, of iets lekkers en even rondneuzen bij het fruit. 
Voor mij wordt het dus wel een plekje waar ik regelmatig naar terug wil!

Ze zijn open van begin maart tot eind oktober, elke woensdag tot en met zaterdag: 09:00 tot 17:00. Heb ik je aangestoken met mijn enthousiasme?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *