koffie smoothie banaan plantaardig melk havermout pindakaas recept

Recept | Koffie smoothie

Een tijdje geleden kwam het opeens online: Dalgona koffie. Iedereen begon eraan en was er dan ook helemaal weg van. Het is even wat anders dan je standaard cappuccino of een glas ijskoffie. Ik bedacht me dat het wel eens leuk zou zijn om een receptje te delen, maar er kwamen er zoveel langs, dat ik besloot op zoek te gaan naar een ander koffie recept. Vandaag maakte ik een koffie smoothie. Heel erg lekker, helemaal niet moeilijk en lekker zoet en verfrissend op een warme dag als deze. Lees je mee? 

Wat heb je nodig?

Geen gekke dingen in huis halen, het enige wat je nodig hebt, heb je waarschijnlijk al wel ergens in huis liggen. 

  • 250 milliliter sterke (afgekoelde) koffie
  • 250 milliliter halfvolle melk (mag ook plantaardig zijn)
  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing

En nu? Nou ja…wat ik al zei: het is heel makkelijk. Zet een kop sterke koffie. Als je een Senseo hebt: twee pads voor één kopje. Zet je kop koffie in de koelkast om af te koelen, tot die echt koud is. De melk die je gebruikt voor dit recept moet eveneens koud zijn, dus ook dat in de koelkast zetten. 
Zodra je vloeistoffen koud zijn, kun je aan de slag.
Pak je blender (of staafmixer) en weeg de havermout af. Die gooi je in de blender. Ook de banaan kan erbij, je pindakaas, en honing. Dan ook je melk en koffie. Nu is het alleen nog een kwestie van alles goed vermalen en vermengen. Zorg ervoor dat je havermout goed fijn is en er geen stukjes banaan meer in zitten. 

koffie smoothie banaan plantaardig melk havermout pindakaas recept
Het resultaat!

Giet het geheel in een groot glas en ga in de zon genieten van je koffie smoothie. Hij vult best wel, dus het is een flink tussendoortje. Je kunt het ook nemen als ontbijt of lunch, want het is niet niks, zo’n groot glas. En het leukste van alles? Het is niet eens ongezond, dus je hoeft je niet schuldig te voelen om wat je naar binnen giet!

Ik maakte deze smoothie met havermelk, omdat wij geen koemelk (en andere zuivel afkomstig van koeien) gebruiken. Je kunt verschillende soorten havermelk krijgen. Zelfs hele dikke romige, die echt perfect is voor een recept als deze. Het lijkt wel echte koffieroom, zo lekker!
Ook soja of amandelmelk is prima te gebruiken, maar dan krijg je wel een wat meer waterige smaak. 

Ga jij ‘m proberen?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *