brownie glutenvrij lactosevrij PCOS gezond chocola

Recept | Brownie met fruit

Ik houd van lekker eten. Zo. Dat moest ik even kwijt. Ik ben dol op chocola, chips, koekjes en taart. Maar ik wil wel verantwoord snoepen, helemaal omdat ik juist enorm rekening houd met mijn PCOS. Dat betekent gelukkig niet dat ik moet leven op blaadjes sla en magere kipfilet. Nee hoor. Ook ik kan gewoon wat lekkers eten. En dat maak ik zelf. Heel simpel en snel. Een brownie met fruit. Oh…zo ontzettend lekker. 

Ik deelde eerder op Instagram al een recept voor super lekkere (en voedzame) haverkoekjes  die je kunt maken als tussendoortje, maar ook als gezonde en snelle lunch (of als je in de ochtend haast hebt: als ontbijt!). Dit is een recept wat we elke week weer uit de kast halen. We eten deze koekjes echt heel erg veel. Dagelijks gewoon. Ik zal dit recept binnenkort ook op de blog zetten. Maar als ik echt een zoete craving heb, ga ik voor een lekkere brownie. En die maak je zo:

Wat heb je nodig?

  • 40 gram cacao
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker 
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Een snuf zeezout
  • Twee handjes frambozen (vers of bevroren)
  • 2 eieren
  • Een handje fijngehakte amandelen

Aan de slag

Zet alvast de oven op 175 graden, zodat deze voorverwarmt. Voor de rest is het echt heel simpel: alle ingrediënten (behalve de frambozen) in een kom en door elkaar mixen. Dan voeg je de frambozen toe, die je voorzichtig door het chocolademengsel heen schept. 
Vet een ovenschaaltje of bakblik in en doe het mengsel erin. 
25 minuutjes bakken en klaar. Laat het even afkoelen. Wil je de ‘fudge’ echt goed proeven? Laat de brownie dan lekker koud worden in de koelkast. 
Zo lekker!

Je kunt bij je brownie ook ander fruit toevoegen in plaats van frambozen. Rood fruit is altijd goed! Maar je kunt het ook eens proberen met mango of banaan!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *