PCOS zoektocht update ovabalance supplementen gluten lactose glutenvrij lactosevrij eten bewegen sporten stress cyclus menstruatie
|

PCOS | Zoektocht update : Hoe gaat het nu?

Het is al even geleden dat ik schreef over PCOS, maar hier is toch nog een deel. Deels tips, deels ook een stukje persoonlijk. Want ik heb jullie niet zomaar verteld over PCOS, de eetgewoonten en supplementen die goed zijn om te gebruiken. Ik heb zelf PCOS en best wat klachten, waar ik gewoon niet langer meer genoegen mee wil nemen. En ik wil het niet meer accepteren en ermee leven. Ik wil gezonder worden. Minder klachten, fitter zijn, meer zelfvertrouwen hebben en meer houden van mijn lichaam. Er meer vertrouwen in hebben en jullie meenemen in deze zoektocht. Juist door jullie mee te nemen hierin, leren jullie ook wat nieuws en hoop ik ook andere vrouwen met PCOS een handje te helpen in hun zoektocht naar een gezonder leven, in balans met PCOS. Lees je mee?

Gluten en lactose

Eigenlijk deed ik het al even: eten zonder gluten en lactose. De basis thuis was al redelijk goed. Maar toch was het buitenshuis voor mij nog een uitdaging. Ik durfde nog niet goed nee te zeggen, terwijl het niet goed voelde om mee te doen met ongezond eten. Dus nam ik toch dat taartje, dat ijsje of dat broodje. Zo hield ik mijn klachten in stand. In januari besloot ik het roer om te gooien. Echt goed beginnen aan deze zoektocht. Jammer dan als anderen het irritant vinden dat ik niet meedoe met een hapje of drankje op hun manier. Sorry dat ik het niet wil, om zo gezonder te worden. Ik ging aan de gang met alternatieven en nam mijn eigen koekjes mee en havermelk voor in de koffie. Ik besloot dat ik aan mezelf moest denken en niet moest leven naar de verwachtingen van anderen. Onwennig in het begin, maar nu is het automatisme. 

Supplementen & pillen

Naast het veranderen van de voeding, begon ik met de supplementen van Ovabalance om te zien wat het mij zou brengen. Er werd me verteld dat het zo’n acht weken zou duren voordat ik verandering zou merken. In energie, in de cravings naar zoet en vet eten. En dat klopte! Ik kreeg meer energie en ook mijn huid klaarde op. Geen onderhuidse ontstekingen meer en geen droge, rauwe huid in mijn gezicht. Geen constante puistjes. Minder haarverlies. Ik kom niet meer zomaar kilo’s aan, heb minder stemmingswisselingen of depressieve gevoelens. Minder angsten en minder bloedend tandvlees. In maart vond ik dat ik nog een stapje verder moest gaan, nu ik me zoveel energieker voelde. 

PCOS update ovabalance supplementen gluten lactose glutenvrij lactosevrij eten bewegen sporten stress cyclus menstruatie zoektocht

Beweging

Voor mijn verjaardag vroeg ik een Garmin horloge, die ik sindsdien goed heb gebruikt. Ik stelde een stappendoel van 10.000 per dag in en ben gaan lopen. Met kinderen, zonder kinderen. Met het hele gezin. In de ochtend, middag en avond. De fiets kwam weer uit de schuur. Ik beweeg nu zoveel meer dan ik ooit deed. Gewoon omdat ik nu eindelijk de puf heb om het huis uit te gaan. Om iets te ondernemen. Ik bouw op. Meer kilometers in één keer. 

Natuurlijk had ik er ook voor kunnen kiezen om een sport te gaan doen. Fitness, kickboksen, hardlopen, mountainbiken. Maar wist je dat dit juist niet handig is met PCOS? PCOS wordt verergerd als je stress hebt. En stress komt niet alleen uit vervelende situaties, maar ook uit verkeerd eten of te heftige beweging. Daarom is rustig bewegen, zoals wandelen of fietsen veel beter. Zo heb je toch beweging en creëer je geen stress voor je lichaam: happy PCOS in balans! En nee, ik ben er nog niet, maar ik heb al wel wat stapjes gezet in deze zoektocht naar een betere balans met PCOS!

Hoe nu verder?

Het lijkt erop dat ik voor het eerst in een jaar weer een echte cyclus heb (niet te vroeg juichen), dus ik ben blij met hoe het nu gaat. Er lijkt iets te veranderen en dat geeft me de motivatie om door te gaan met wat ik al deed. Een PCOS proof levensstijl: Glutenvrij, lactosevrij, geraffineerde suikervrij en met de supplementen.

Hoe gaat het met jullie PCOS zoektocht?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Dit artikel bevat affiliate links. Bestel je via de linkjes, dan help je mij ook een handje ♡

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *