DCI D-chiro-inisitol supplement PCOS proof leefstijl gezond voeding strijd

PCOS | Supplementen om jou in je strijd te helpen

We hebben al een heleboel onderwerpen gehad die samenhangen met PCOS, maar we zijn nog niet klaar. Nu je weet wat goed is om te doen of juist te laten als vrouw met PCOS, gaat het namelijk niet meteen soepeltjes. Nog steeds zul je je moeilijke dagen hebben en beginnen aan een andere leefstijl is ook niet iets wat je eventjes doet. Nee, daar heb je tijd voor nodig, dat doe je in stapjes. En je kunt er zeker wel wat hulp bij gebruiken! Hulp, niet in de vorm van een begeleider per se, maar hulp in de vorm van supplementen, die jouw nieuwe leefstijl ondersteunen en aanvullen, zodat je het maximale eruit kunt halen. Hoe dan? En welke supplementen zijn een aanrader om te nemen om je te helpen vechten tegen jouw PCOS?

Drang naar zoet en vreetbuien

Wat een verschrikking is het, hè, als je in je hoofd gedwongen wordt om iets te eten, wat helemaal niet goed voor je is. Grote kans dat je dit regelmatig tot zelfs dagelijks hebt. En juist omdat je nu beginnen wilt met een PCOS-proof leefstijl, heb je een hulpje nodig die jouw drang naar alles wat niet goed voor jou is, een kopje kleiner maakt. Ik ben zelf sinds het begin van dit jaar bezig met de supplementen, die mijn nieuwe leefstijl ondersteunen. En ik meen het echt: Mijn drang naar zoet, verkeerde snacks en koolhydraten is gewoon minder. Natuurlijk helpt het dat ik weet wat ik wél mag en hoe ik mijn favoriete snacks PCOS-proof kan maken. Maar het supplement D-Chiro-Inositol helpt mij om van de vreetbuien af te komen. 

Naast de DCI (zie het linkje, waar je het ook kunt bestellen), neem ik nog een tweede supplement, wat de werking van DCI versterkt en ondersteunt: Six Sense.

DCI D-chiro-inisitol supplement PCOS proof leefstijl gezond voeding strijd

Hormoonhuishouding

PCOS heeft natuurlijk te maken met een verstoorde hormoonhuishouding. Dat heeft als gevolg dat je vervelende klachten krijgt, zoals acne, vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblemen, haaruitval en ongewenste haargroei. Ook ongecontroleerde gewichtstoename kan er een gevolg van zijn, hoge bloeddruk of hoge cholesterol en nog veel meer. Om je hormoonhuishouding weer te neutraliseren en te ontdoen van gifstoffen (door alcohol, restjes medicijnen en uitlaatgassen bijvoorbeeld) neem ik een supplement wat Saw Palmetto & Milk Thistle heet. Net als de twee bovengenoemde supplementen, is het een natuurlijk supplement. Geen gekkigheid dus! Het helpt gezonde cellen te laten groeien, ter vervanging van beschadigde cellen. Beetje bij beetje help je zo dus je lichaam te herstellen van jarenlange stress en werk je naar een gezonder leven!

Na 8 weken zijn de eerste verschillen al merkbaar. DIt kan betekenen dat je meer energie hebt, minder acne, maar ook dat je cyclus weer (regelmatig) op gang komt!

Nu heb ik bijna alles van de basis wel besproken! Nog één blog over een PCOS onderwerp te gaan. Wel wil ik recepten en tips blijven delen en komt er soms een persoonlijke (gast)blog over PCOS online. 

Blijven jullie meelezen?

En de supplementen…die kun je ook makkelijk via de Homepagina bestellen. Aan de rechterkant die je drie knoppen met de namen van de supplementen staan. 

Hoe gaat het tot nu toe bij jullie? Lukt het om stapje voor stapje over te gaan op de gezonde PCOS-proof toer?
Heb je nog vragen? Stuur me gerust een berichtje!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Dit artikel bevat affiliate links. Bestel je via de linkjes, dan help je mij ook een handje ♡

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *