pasen knutsels konijn leontine kinderen knutselen zelf doen maken creatief
|

Leontine | Met de kinderen knutselen voor Pasen

Het is alweer Pasen!
Pasen is niet zo breed vertegenwoordigd als Kerst. We horen niet een maand lang Paasliedjes op de radio (Oh Paastak, Oh Paastak, wat zijn je takken lekker vlak!?) en worden er geen cadeautjes onder de Paastak verstopt. Toch is Pasen altijd wel weer een moment waar we naar uitkijken. Vogeltjes fluiten, langer licht en de bloemetjes die fier langs de wegen staan. Want met Pasen is de lente ook vaak van de partij!
Tijd voor wat knutsels, dan versieren we het huis en de tafel voor de paaslunch. En dan vieren we ook nog de lente!

Paasslinger

Hier heb ik een afbeelding van Internet voor gebruikt. Grote paaseieren in laten kleuren en laten versieren door je kind(eren) met het materiaal wat zij leuk vinden. Onze dochter vindt washi-tape geweldig, dus bij ons werd dat ook gebruikt.
Daarna de eieren uitknippen en op gekleurd papier plakken. De eieren opnieuw uitknippen en aan een touwtje hangen. Op de achterkant ‘Vrolijk Pasen’ en de slinger kan voor het raam!

knutselen pasen knutsels paasknutsels paasei kinderen versiering gezelligheid creatief

Eierdopjes

Gezellige kleuren op tafel!  En alles wat je nodig hebt is: papier, lijm, een schaar, een leuke tekening van je kinderen en een lege keukenrol. Van 1 lege keukenrol maak je 4 eierdopjes.
Tekening in repen knippen, nadat je de keukenrol in stukjes hebt geknipt. Je plakt de reepjes tekening om de stukjes keukenrol heen, 2 oren vastplakken en je kind heeft een eigen eierdopje gemaakt!

knutselen pasen knutsels paasknutsels paasei kinderen versiering gezelligheid creatief konijn wc rol toilet

Paasbekertjes

Leuk voor een toetje van fruit of yoghurt.
Oren knippen en vastplakken. Een gezichtje tekenen en nog meer paashazen op tafel!

knutselen pasen knutsels paasknutsels paasei kinderen versiering gezelligheid creatief konijn wc rol toilet baker drinken pap yoghurt

Tafelkleed om in te kleuren

Deze heb ik gekocht bij de Trekpleister en onze dochter is elke avond druk bezig met het grote tafelkleed in te kleuren. Het voordeel is dat het een groot kleed is en ze er een flinke tijd mee zoet zijn!

Konijn voeren

Deze heb ik vorig jaar gemaakt. Van een oude doos van een pakket. Daar heb ik een konijn op getekend met bij zijn mond en buik een gat.  Met groen en oranje chenilledraad maak je worteltjes.
In een ruim stevig zakje maak je een gat aan 1 zijde. Aan de achterzijde van de doos hang je het zakje met het gat op hoogte van de mond. Als je kind er dan worteltjes ingooit, zie je ze in het buikje verschijnen. Leuk voor de motorische ontwikkeling.

knutselen pasen knutsels paasknutsels paasei kinderen versiering gezelligheid creatief konijn wc rol toilet baker drinken pap yoghurt DIY

Paashangers

Je mengt 2 delen bloem, 1 deel zout, 1 deel water en een eetlepel olie. Dit mix je met de handmixer. Je maakt dan platte vormen die lijken op een ei. Bovenin kan je met een rietje een gaatje maken, zodat je er een touwtje doorheen kan doen.
Deze leg je op bakpapier op een bakplaat en 3 uur in de oven op 70 graden. Na het afkoelen kan het verven beginnen!
Na het verven en drogen, doe je een touwtje door het gat en je hebt paashangers!
Dit kan je overigens in alle thema’s maken!

Vrolijk Pasen allemaal,

Toedels!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *