Over

Even voorstellen:

Ik ben Ineke, een 27-jarige impuslieve chaoot. Ik ben nu bijna 3 jaar gelukkig getrouwd en ben een fulltime thuis-mama, al studeer ik daarbij wel. Ik heb een schat van een dochter: Rosemarijn. Ze is nu ruim tweeënhalf jaar bij ons, na een rommelige start.

Rosemarijn werd zeven weken te vroeg geboren, al wilde ze al een week eerder komen. Gelukkig hebben ze de geboorte in het ziekenhuis nog een week kunnen uitstellen door weeënremmers. Ze heeft na de geboorte drie weken in het ziekenhuis gelegen en deed het erg goed. Maar zodra we thuis kwamen, begon de ellende. Drie maanden lang krijsen, huilen en weinig slapen. We waren zelf uitgeput en wisten niet meer wat we moesten doen. We hebben uiteindelijk contact gezocht met een orthomoleculair therapeut, die erachter kwam dat Rosemarijns darmen zodanig onderontwikkeld waren door de stress rondom de vervroegde bevalling, dat ze de kunstvoeding niet aankonden. Daardoor waren haar darmen ontstoken en had Rosemarijn dag en nacht pijn. Daarbij was ze een erg nieuwsgierige baby en wilde ze alles zien en horen, maar was ze erg snel overprikkeld. En dat, in combinatie met haar darmen, werd haar teveel. Gelukkig konden we probiotica krijgen en was ze binnen een maand een veel blijere en gelukkigere baby. Haar darmen hadden een goede boost gekregen en opeens ging ze als een speer.

Nu bijna een jaar later kunnen we het ons niet eens meer voorstellen dat ze zo klein en teer was, zoveel pijn had en constant overprikkeld was. Ze is een ontzettend vrolijke en drukke dreumes en gaat graag op onderzoek uit. Daar heb ik dagelijks mijn handen vol aan, maar wat kan ik ervan genieten!

Naast alle dagelijkse thuis-taken en het zorgen voor Rosemarijn, schrijf ik erg graag, maar doe ik het veel te weinig. Daarbij ben ik al jaren bezig met zingen en zing ik solo bij een koor hier in de buurt. Ik wil van mezelf vaak geloven dat ik creatief ben, maar buitenom muziek en schrijven, gaat dat niet zo ver. Ik ben wel erg fan van een heerlijk boek lezen, in het hoekje van de bank met een kop thee of een glas wijn. Maar dat is iets wat maar sporadisch voorkomt jammer genoeg. We zijn nog te druk om ons huis op orde te maken.

Door de verrassing dat we in verwachting waren, wilden we eerder trouwen en moest onze datum dus verzet worden. We trouwden twee weken nadat we de sleutel van ons huis kregen en hadden in die periode dus veel te weinig tijd om alles aan te pakken in huis. Vandaar dat we nu nog bezig zijn met de badkamer en vandaar dat we ooit nog een nieuwe keuken moeten zetten, een nieuwe vloer leggen, enzovoorts. Maar gelukkig is het huis absoluut leefbaar en hebben we het erg naar onze zin, vlak tegen de dijk, bij de rivier. Een prachtig fiets- of wandelgebied.

Mis je nog leuke weetjes of heb je vragen? Laat maar horen!