Moestuin Update!

Als je mijn social media een beetje volgt, heb je inmiddels gezien dat onze voortuin is omgetoverd in een moestuin. In april ongeveer, begon ik zo ongeveer met poten van kleine plantjes: sla, andijvie, prei, rode bieten, rode kool, bloemkool en broccoli. Ook een tomatenplant, aardbei en framboos. We hebben heerlijk gegeten uit eigen tuin. Natuurlijk had ik veel te veel sla gepoot, dus heb ik drie kroppen weggegeven. De bloemkool groeide enorm, daar hebben we ruim van kunnen eten met vijf personen. De broccoli heb ik gebruikt voor een super lekkere ovenschotel en van de rode bieten hebben we ook met z’n vijven van gegeten en nu zitten er nog porties in de vriezer!

Ik was nooit zo’n fan van in de tuin wroeten, onkruid plukken en met mijn handen in de grond zitten, maar sinds ik ben begonnen met de moestuin en elke dag weer zie dat er iets is gegroeid, de mooie groene kleuren en het idee dat we daar straks heerlijk van gaan eten, maakt me super blij. Ik wist niet dat ik er zo van genieten zou! Gisteren heb ik, omdat de tuin behoorlijk leeg begon te raken, weer nieuwe plantjes gehaald. Groene bloemkool, broccoli, chinese kool, paksoi, prei, spruiten…en vandaag ben ik terug gegaan voor rode bieten en bonen om te zaaien! Ook staat er ondertussen een blauwe bessen plant, een courgette en een meloen. De andijvie groeit hard en de rode kool is bijna klaar om de pan in te gaan.

Nu snapt Rosemarijn er nog niet heel veel van, maar ze gaat wel vaak mee de tuin in. “Mama helpen”. Helpen, van de wal in de sloot. Ze wil onkruid plukken, maar plukt net zo hard de sla uit de tuin. Ze speelt met de grond en wil maar al te graag aardbeien plukken. Jammer genoeg groeien die nog niet zo bar. Dat zal volgend jaar worden. Maar ik vind het leuk om Rosemarijn er een beetje bij te betrekken, zodat ze enigszins iets meekrijgt van wat er in de tuin groeit, wat we daaruit halen, eten en hoe het onderhouden moet worden. Natuurlijk ben ik geen expert, ik doe ook maar wat, met behulp van internet en de informatie die ik krijg bij de kwekerij.

Ik was eerst van plan om te beginnen met de producten van Makkelijke Moestuin, maar ben uiteindelijk toch maar gewoon begonnen in mijn eigen tuin, zonder bakken en zaden. Even voor gemak gekozen, omdat ik geen idee had of het me zou liggen en of ik het überhaupt zou volhouden om een moestuin te onderhouden. Maar echt…elke dag, als ik in de tuin kijk, krijg ik happy kriebels en heb ik zin om de keuken in te duiken met onze eigen groenten. En het scheelt echt veel geld! Je betaalt 25 cent per plantje zo ongeveer. Dus 25 cent voor een krop sla, een paar rode bieten, een bloemkool of een andere soort. Daar zeg je toch geen nee tegen?

Ik vind ook dat het buitenleven gezond is. Ook voor kinderen. En als Roos oud genoeg is, wil ik haar zeker meer en meer betrekken bij de moestuin! Misschien een hoekje reserveren voor haar eigen plantjes. Samen tuinieren. Haar trots laten zijn op haar eigen aardbeitjes, sla of andere groenten- en fruitsoorten die ze verbouwt. 

Hebben jullie een moestuin? Zo ja, merk je ook dat je meer plezier krijgt in het koken? Elke dag een beetje geluk uit eigen tuin!

P.S.: Als je me nog niet volgt, maar wel wil volgen op verschillende social media platformen, kijk dan even in het Social Media menu bovenaan de pagina. Hélemaal bovenaan. 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Leuk hè dat tuinieren. In de VS heb ik leren tuinieren in verticale vorm dmv een toren met een watertank eronder met voedingsstoffen erin, erg leuk. In onze nieuwe tuin ga ik dit ook echt weer oppakken. Nu veel aardbeien gehad dit jaar, jam gemaakt en veel lekkere tuinkruiden inmaken. Tuinieren is geweldig!0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *