mijn droomhuis boerderij ruimte grote keuken landhuis boer kinderboerderij dieren
|

Mijn droomhuis | Droom je mee?

Wij wonen in een rijtjeshuis. In een rijtje van vijf huizen. En ik ben dol op ons huis. Het wordt steeds meer ons eigen plekje. De kleuren van de ruimtes zijn aanwezig en gezellig. Het maakt me vrolijk. Maar mijn droomhuis? Nee, dat is het niet. Ik heb wel een heel concreet beeld van wat wél mijn droomhuis zou zijn. Houd even het beeld van ons huidige huis in je hoofd en kijk dan eens mee naar wat ik ooit wel heel gaaf zou vinden om als thuis te hebben…

Een huis voor een dierenvriend

Ik houd van dieren. Al van jongs af aan. Dus een huis vol met die gezelligheid, was altijd mijn droom. Helaas, een rijtjeshuis kun je niet volzetten met tien honden, een reeks katten en een berg kinderboerderij dieren. Als het de buren niet zijn die klagen, dan komt de dierenbescherming wel op bezoek. Maar ik zou dus graag ruimte hebben voor dieren. En dan ook gewoon geitjes, kippen (al hebben we die nu wel!) een pony en wat kleine varkens. Ik geniet nu al van het idee van een kleinschalige kinderboerderij aan huis. Ik weet ook zeker dat de kinderen het prachtig zouden vinden. Een huis met ruimte is dus wel een must. Het liefst een soort boerderij huis. Vrijstaand, een stukje land erbij en een ruim erf. 

Tot rust komen tussen het groen

Oh, ik weet nog van de tijd dat ik The Sims speelde, dat mijn huizen altijd een soort veranda overkapping hadden met een gezellig zitje. Om zo in de avond over de tuin heen te kunnen kijken, onder het genot van een kop koffie. En wat ook nooit ontbrak: een serre vol met planten en bloemen. Als werkruimte voor een creatieve sim. Dat zit nog steeds in mijn hoofd. Hoe heerlijk moet het zijn om zo’n open ruimte (doordat elke muur een glazen schuifwand is) vol met de natuur te hebben, om daar te werken? Het lijkt mij een droom! Dat moet toch een berg inspiratie geven voor je werk! En het is ook nog eens heel gezond. In het natuurlijke daglicht werken, omringd door planten die CO2 afgeven! 

De grote keuken

Ik heb altijd een groot gezin gewild. En een boerenhuis lijkt me dan ideaal. Met een grote woonkeuken, waar een flinke tafel aanstaat. Iedereen kan zo aanschuiven en er is nog genoeg ruimte over voor mee eters. Zie je het al voor je? Dat is toch hét beeld van gezelligheid?  Een ruime keuken om lekker te koken en te bakken, met het raam mooi gericht op al het moois om het huis heen. Het land, de dieren en…

Spelende kinderen

Wat ook echt niet mag ontbreken is een stuk speelruimte voor de kinderen. Buiten. Een soort mini speeltuin. Een glijbaan, schommel, wipwap en zandbak. Skelters en fietsen genoeg om met vriendjes urenlang plezier te beleven in de buitenlucht. En nog veilig ook, want op die manier hoeven ze het erf niet af om naar een speeltuin te gaan. 

Dit is toch wel mijn droomhuis. Hoe ziet de jouwe eruit?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *