plastische chirurgie ziekenhuis operatie ijdelheid medische reden
|

Medische redenen om voor plastische chirurgie te kiezen

Tegenwoordig zijn mensen steeds meer met hun lichaam bezig. Ze zijn er ontevreden over en willen er dingen aan veranderen. Logisch ook, als je kijkt wat er in de media langskomt. Voor vrouwen verandert het ideaalbeeld per jaar zo’n beetje. Het is dus nooit goed en dat maakt veel vrouwen erg onzeker. Dat is een punt waarop men kan kiezen voor plastische chirurgie. Zo zijn er vrouwen die kiezen voor een borstvergroting, omdat ze zich niet goed voelen bij hoe ze er nu uitzien. Misschien wordt er naast de media ook wel door mensen in de omgeving nadruk gelegd op het uiterlijk van jou. Wat doet dat met jou?

Naast het feit dat je uit ontevredenheid kunt kiezen voor plastische chirurgie, zijn er ook medische redenen waarom mensen ervoor kiezen. Wanneer bijvoorbeeld?

Borstverkleining

Wist je dat er best wat vrouwen zijn die kiezen voor een borstverkleining, omdat ze gewoonweg last krijgen van het gewicht? Het kan nare rugklachten geven, waar je dagelijks onder gebukt bent. Letterlijk, want door het gewicht kan je je automatisch een beetje naar voren buigen en een ongezonde houding aannemen. Dan is borstverkleining een manier om jezelf van je klachten af te helpen. Dan gaat het dus niet om het ontevreden zijn over hoe je lichaam eruit ziet, maar omdat het medisch gezien een goede optie is. Ik bedoel maar: waar kies je liever voor? Dagelijks rugpijn of dagelijks nergens last van?

Goede ogen

Ook aan ogen wordt heel wat gewerkt. Mensen die flinke wallen onder de ogen hebben bijvoorbeeld, die daar echt iets aan gedaan willen hebben, omdat ze er onzeker van worden. Maar wist je ook dat je een medische reden kunt hebben om iets aan je ogen te laten doen? Een ooglidcorrectie bijvoorbeeld, omdat je hangende oogleden hebt. Dat kan nogal vervelend zijn. Dan heb je een overschot aan huid, waardoor je oogleden verder over je ogen hangen, dan zou moeten. Met een kleine ingreep kan dit worden verholpen. Soms hebben mensen er nog wel baat bij om ook een wenkbrauwlift te doen, want als je ouder wordt, kan je huid zijn elasticiteit verliezen en ervoor zorgen dat je huid alsnog gaat hangen.

Buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie wordt ook steeds populairder. Veel vrouwen kiezen ervoor nadat ze flink zijn afgevallen of als ze bevallen zijn. De huid verliest namelijk de elasticiteit en kan gaan hangen. Dat kan niet alleen vervelend zijn omdat je het niet mooi vindt, maar het kan ook klachten opleveren. Het kan ervoor zorgen dat je een verkeerde houding aanneemt en rugklachten krijgt daardoor. Net als bij de te zware borsten, waarvoor men dan een borstverkleining kan nemen. 

Soms kan hangende huid ook zorgen voor irritaties in de plooien of nare smetten. Niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk. Dan is een buikwandcorrectie een optie. 

Veel mensen denken niet aan medische redenen om voor plastische chirurgie te kiezen. Men denkt al gauw aan ontevredenheid en ‘er altijd maar mooier uit willen zien’. Nu weet je dat het dus helemaal niet alleen aan ijdelheid of ontevredenheid ligt! Zou jij voor plastische chirurgie kiezen?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *