nieuwe mensen contact leggen vriendschap corona

Martin | Nieuwe mensen ontmoeten doe je zo

Voordat je gaat lezen: deze tips kunnen wel lastig zijn om op te volgen in Coronatijd, helaas!
Sociale contacten zijn goed voor je. Zelfs al heb je leuke vrienden of een partner dan kan het nog fijn zijn om af en toe weer wat nieuwe mensen te ontmoeten. De vraag is alleen wel hoe je dat het beste kunt aanpakken. Tijdens onze schooltijd hebben we vaak vele contacten, maar daarna neemt het aantal nieuwe mensen dat we ontmoeten in de meeste gevallen af.
In dit artikel deel ik 3 manieren waarop je nieuwe mensen kunt ontmoeten, ook als je al kinderen hebt.

Ga sporten

Je verwacht het misschien niet, maar veel vriendschappen ontstaan op de sportclub. Met name teamsporten zorgen ervoor dat je snel connecties met anderen legt. Dit in tegenstelling tot een sportschool, waar mensen vaak met zichzelf bezig zijn.
Ben jij echter niet zo’n teamspeler? Of heb je gewoon niet zo’n behoefte om direct ergens lid van te worden? Dan zou je ergens een vrijblijvende proefles kunnen nemen voor een individuele sport. Je maakt dan misschien niet direct vrienden, maar hebt wel de mogelijkheid om eens wat nieuwe mensen te spreken.
Als je echter wel de keuze maakt om ergens lid van te worden dan is het aan te raden om zoveel mogelijk naar trainingen te gaan. Niet alleen omdat het anders zonde van je geld is, maar ook omdat je op deze manier sneller een band opbouwt met andere leden.

Doe wel altijd voorzichtig als je begint met sporten. Ik kreeg namelijk bijna een blessure!

Bezoek cursussen en workshops

Een van de leukste manieren om met nieuwe mensen in contact te komen is door het volgen van cursussen of workshops. Met name als je met andere deelnemers moet samenwerken. Dit zorgt er namelijk voor dat de drempel om iemand aan te spreken een stuk lager wordt. Er zijn cursussen in alle soorten en maten, dus er zit altijd wel wat voor jou bij.

Begin met vrijwilligerswerk

Niet iedereen heeft tijd en energie om te gaan sporten. Daarbij kan het soms lastig zijn een cursus te volgen, met name gedurende lockdowns. Een uitkomst is om jezelf ergens aan te melden als vrijwilliger, want die zijn vrijwel altijd nodig.
Er zijn verschillende soort vrijwilligerswerk, waardoor er ongetwijfeld ook wat voor jou te vinden zal zijn. Naast dat je nieuwe mensen spreekt voelt het ook goed om jezelf in te zetten voor de gemeenschap. Tevens doe je nieuwe vaardigheden op.
Het is voor sommige mensen een drempel om actief opzoek te gaan naar nieuwe contacten. Toch is het aan te bevelen om gewoon die eerste stap te zetten. Dit omdat het achteraf bijna altijd een leuke ervaring is. En als het tegenvalt dan weet je in ieder geval wat je niet wilt.

Meer tips over eenzaamheid, vrienden maken en sociale vaardigheden zijn te vinden op Millonnial.nl

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *