bakfiets tweewieler driewieler voordelen nadelen baby tweeling mama gastblog
|

Mandy | Ik heb mijn bakfiets volgeladen

Ken je Mandy nog? Zij schreeef eerder over het loslaten van je bevalplan. Zij vertelt ons nu over haar zoektocht naar een bakfiets.

Ik heb het altijd erg mooi gevonden, moeders (of vaders) op de bakfiets, met een kar vol kindjes. Lekker in het zonnetje of door een enorme regenbui, het ziet er altijd gezellig uit. Vrij snel na mijn eerste echo, waaruit bleek dat ik in verwachting was van een tweeling, besloot ik dat ik ook een bakfiets wilde. Ik zag mezelf al helemaal gaan met de kindjes. 

Angst

Toen de jongens er eenmaal waren en we de eerste maanden door waren, dacht ik weer aan de bakfiets. En ineens overviel mij een golf van angst. Kon ik mijn baby’s wel goed vervoeren in de bakfiets? Was het niet te gevaarlijk voor ze? Moest ik een 2-wieler of een 3-wieler aanschaffen? Wat als ik niet meer vooruit kom? Zijn de zitjes die je kan kopen voor de bakfiets wel veilig? De onnodige maar o zo aanwezige angsten van vrijwel iedere moeder. En daardoor gingen er nog wat maanden voorbij. Ik dacht goed na, keek soms op de websites van aanbieders en na de prijs te hebben bekeken, sloot ik de webpagina weer. Wat een geld. 

Alles op een rijtje

Ik wilde eerst wel zeker weten wat voor bakfiets ik wilde. Ik heb genoeg moeders voorbij zien gaan op een tweewieler, maar het leek mij doodeng. Ik las me goed in en kwam tot de conclusie dat ik toch een driewieler wilde. Met een driewieler kon ik namelijk gewoon stilstaan, had ik geen zware standaard om hem op te zetten en het voornaamste; ik legde de verandering bij mezelf. De jongens waren net 6 maanden en ze konden toen al niet van elkaar afblijven of stilzitten. Wanneer ik een driewieler zou kopen, zouden zij gewoon kunnen ravotten tot op zekere hoogte. Ik las online dat je helemaal opnieuw zou moeten leren fietsen met een driewieler, maar dat was dan wel een verandering die ik zelf in de hand had. 

Een goede deal

Het was uiteindelijk mijn man die met een advertentie aan kwam van een mooie nieuwe bakfiets. Een driewieler, helemaal zwart en een mooie hoes eroverheen zodat de kids droog zouden zitten. We maakten een afspraak om te bekijken en twee dagen later werd hij afgeleverd. Hij was echt prachtig. 

Ik heb mijn wagen volgeladen…

Ik reed een testrondje met de jongens in stoeltjes en de dochter van een vriendin op het bankje er tegenover. Daar was het gevoel, wat een gezelligheid op de fiets. Echt heerlijk. Nog steeds gooi ik graag de wagen vol. Laatst nog reed ik met een volgeladen bak naar de kringloop om daar kleding en spullen te brengen die wij niet meer gebruiken. Ook ga ik graag met de jongens naar de dierentuin; twee kids, een tweelingbuggy, een grote luiertas en nog een kleinere tas met wat spullen gaat allemaal mee. Ruimte zat! 

Belangrijke keuzes voor bakfiets

Er zijn dus een aantal dingen waar je op moet letten als je een bakfiets wilt kopen:

  • Twee of driewieler: een tweewieler is makkelijker te manoeuvreren, maar wat instabieler wanneer je stil staat. Een driewieler stuurt wat zwaarder, maar blijft rechtop staan wanneer je stil staat.
  • Elektrisch of niet: dit verschil snappen we allemaal wel, natuurlijk. Ik wil je toch aanraden een elektrische aan te schaffen. Je kinderen worden alleen maar zwaarder en dan is die ondersteuning echt een uitkomst.
  • Grote van de bak: sommige bakfietsen hebben één bankje, andere twee. Ook qua ‘beenruimte’ kan het verschillen. Hoe veel kinderen neem je mee? Gaat de hond ook mee? De buggy misschien? En vergeet niet dat tassen ook tassen veel ruimte innemen. 
  • Probeer ze allebei: Hoewel ik eigenlijk alleen een testrondje op een driewieler heb gedaan, adviseer ik je wel om zowel een tweewieler als een driewieler uit te proberen als daar de mogelijkheid voor is.

Succes met jouw zoektocht naar een bakfiets!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *