gezelschapsspel samen spelletje spel bordspel

Leontine | Twee is ook een gezelschap: spellen om samen te doen

Wij houden van gezelschapsspellen. De kleine gelukkig ook, maar verder dan memory, Nijntje bordspel, Knappe koppen en andere kinderspelletjes komt zij nog niet. En dat is niet erg, dat komt vanzelf wel.
Wij vinden het daarom ook leuk om af en toe, als de kleine lekker op bed ligt, een gezelschapsspel samen te doen. Nu zijn er veel spellen waarbij het een leuk spel is als je met 3 of meer personen bent.
Daarom heb ik een lijstje gemaakt met spellen die ook heel leuk zijn als je met zijn tweeën bent.
Spellen als Yahtzee, Rummicub, Triominos en 30 seconds kent iedereen wel een beetje, dus nu de spellen die wat minder bekend zijn.

Qwixx

Qwixx is een dobbelspel, waarbij je 6 dobbelstenen hebt. 4 gekleurde en 2 witte dobbelstenen.
Je hebt een scoreblaadje (speciaal voor Qwixx en ook na te bestellen) en elke worp kan je een combinatie afstrepen. 1 combinatie (van de witte dobbelstenen) als de ander aan de beurt is en 2 combinaties als je zelf aan de beurt bent.
Een snel spelletje, waarbij je meer geluk moet hebben dan ervaring!

Boggle

Op zich ook een bekend spelletje, maar ergens wel een vergeten spelletje. Woorden maken met de letters op de dobbelstenen. En een ronde duurt maar 3 minuten! Wie vindt de meeste woorden?

Boggle Boem!

Ook woorden maken, maar dan met kaarten! Er ligt 1 woord van 4 letters klaar en met de letters in je handen, moet je zo snel mogelijk andere woorden maken. Voorbeeld: Er ligt S-N-E-L en met de T in je handen, kan je daar dus S-T-E-L van maken. Dus woorden maken met de kaarten die er al liggen. Een leuke variatie op het origineel.

Shit happens

Een (wat grover) kaartspel waarbij je 200 kaarten hebt. Op elke kaart staat een gebeurtenis met daarbij een score tussen de 1 en de 100 (0,5 punt per kaart verschil) als aanduiding voor hoe erg het is als iets gebeurd. Aan jou de taak om 10 kaarten te rangschikken op volgorde zonder dat je de score kan zien. Niet voor iedereen weggelegd, maar als je door de grofheid kan kijken is het best een grappig spel. Zeker ook de discussie over de score die zij hebben gegeven aan de gebeurtenissen. Hondenpoep onder je schoen scoort bijvoorbeeld niet zo hoog. Maar als je een keer hondenpoep uit een vloerbedekking hebt moeten boenen, heb je zelf toch een andere score in je hoofd.

spel spelletje bordspel samen gezelschapsspel

Azul

Dit fantastische spel kregen wij afgelopen kerst van een vriendin cadeau en wij vinden het erg leuk. Met verschillende tegels moet je op een eigen bordje een muur bouwen. Elk spel verloopt anders en prijs jezelf nog niet als winnaar op het moment dat je halverwege voorstaat, want de punten kunnen zomaar eens naar je tegenstander gaan! Sinds kerst hebben we het al vaak gespeeld, want het is ook lekker snel!
Wel even goed inlezen als je het voor het eerst gaat spelen, maar als je het doorhebt is het eigenlijk heel gemakkelijk

Mexican Train

Domino 2.0 met mooie stenen! Een ruime tafel is wel gewenst en ook hierbij is geluk nodig aan je zijde.  1 steen wordt er in het midden gelegd en aanleggen maar! Ieder zijn eigen rij, maar toch weer niet!
Dit spel hebben we ook cadeau gegeven aan een stel tijdens de eerste lockdown, omdat het prima samen te spelen is!
En nogmaals, die stenen zijn gewoon mooi!

Kahoot

Kahoot is een online platform waar heel veel quizzen op staan. Op je laptop of tablet kan je het hoofdscherm openen (kahoot.com) en op je mobiele telefoon ga je naar kahoot.it toe. Je zoekt en selecteert op je tablet of laptop een quiz (bijvoorbeeld ‘algemene kennis’) en je ziet een code verschijnen. Met deze code log je in op je telefoon en je kan starten.

Skip-bo

Een kaartspel waarbij je ook de tijd hebt om te kletsen. Het is de bedoeling dat je als eerste je stapel met kaarten wegspeelt. Kaarten van 1 tot 12. Waarbij je de kaarten ondersteboven op een stapel legt en je pas bij de laatste kaart weet, welk cijfer je laatste cijfer is. Kan jij de kaart nog weg leggen?

Welke spellen spelen jullie met twee personen? Aanvulling is altijd welkom! Spelen wij ondertussen nog een potje Azul.

Toedels!

Volg je The Stout Journal en Leontine al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *