veiligheid veiligheidsmuseum brandweer politie ambulance museum uitje budget kinderen speelbos leerzaam gratis uitje natuur
|

De leukste budget uitjes voor kinderen (2)

Een tijdje geleden deelde ik een blog met de leukste budget uitjes voor kinderen in Nederland. Dat waren vijf uitjes, waar je met een dunne (of zelfs zonder)portemonnee (oftewel een echt budget uitje) terecht kunt. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke uitjes te bedenken in Nederland, waar je weinig of zelfs helemaal niks voor hoeft te betalen, dus hier is deel twee van: de leukste budget uitjes voor kinderen!

Speelbos de Viersprong & de elfjesroute

Voor dit leuke uitje (helemaal gratis) kun je terecht in Dordrecht. Het is een beetje te vergelijken met het kabouterpad. Je volgt een mooie route door het bos en zoekt in de bomen naar kleine huisjes, waar de elfjes slapen (want die slapen overdag, sssst!). Je vindt er zelfs een schommel voor de elfjes, ontelbare bloemen en lekker veel modder om in te stampen, als het een beetje nat weer is geweest. Neem gerust een pauze in het speelbos, waar de kinderen zich prima vermaken. Grote rioolbuizen, boomstammen over een plasje water, touwen, een waterpomp en nog veel meer om te ontdekken. Neem je lekker een broodje mee voor de lunch, dan kun je dat gezellig oppeuzelen aan een picknicktafel.

Stoomgroep West Zuiderpark Den-Haag

Als je kinderen gek zijn op treinen, is dit een heel leuk uitje om samen te gaan doen. Je kunt hier voor een appel en een ei treinritjes maken in een stoomlocomotief (volwassenen voor €1,00 en kinderen voor €0,80. Hoe leuk! De bellen rinkelen, de spoorbomen gaan open en dicht. Op het station kun je kijken hoe alles werkt met het vuur, water, het poetsen en smeren van de trein. Er is ook veel modelbouw te zien. Wil je voor weinig geld een leuk uitje en genieten van alles rondom treinen, dan moet je naar Den Haag.

Ontbijten bij Hema

Het klinkt misschien een beetje gek, maar kinderen genieten hier zeker van. Wat is er nu leuker dan voor weinig geld een lekker ontbijtje eten, ergens anders dan thuis? Een croissantje, een broodje omelet, sinaasappelsap en thee of koffie. En dat alles voor €2,00 per persoon. We denken vaak te moeilijk, want eigenlijk is een kinderhand snel gevuld. Ga dus lekker ontbijten met de kinderen! Een lekker budget uitje om je buik te vullen, voor de dag begint.

Speelbos Herpeduin

Dit speelbos heeft hetzelfde concept als speelbos de Viersprong. Het is zanderig, groot en geeft kinderen de gelegenheid om lekker zélf te ontdekken, rennen, proberen en te spelen. Vies worden is de missie. Er is ook een blotevoetenpad bij, om het voelzintuig te prikkelen. Lekker met de blote voeten over verschillende structuren lopen. Een gratis uitje, leuk voor in de lente en zomer!

veiligheid veiligheidsmuseum brandweer politie ambulance museum uitje budget kinderen leerzaam gratis uitje natuur

Veiligheidsmuseum PIT

In Almere is er een gaaf museum wat je kinderen alles leert over veiligheid. Er is zoveel te zien, te horen en te ontdekken over de brandweer, politie en ambulance! Kinderen mogen brandweerpakken aantrekken, in diverse voertuigen zitten en er zijn veel activiteiten te doen! Een gezinskaartje (twee volwassenen en twee kinderen) kost €27,50. Ander betaal je voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar €6,50. Vanaf 13 jaar kost het €9,50.

Boomkroonpad 

In Drenthe is een heel gaaf uitje voor weinig geld: via een schuin pad loop je omhoog en voordat je het weet zit je heel hoog tussen de boomtoppen! Dan zie je de wereld eens vanaf een heel andere hoogte. Er is een grote speeltuin bij en natuurlijk kun je ook gewoon door het bos lopen. Wil je tussen de boomtoppen lopen? Voor een volwassene betaal je €4,50 en voor kinderen €2,25. Best te betalen, dit budget uitje, toch? En als je online je kaartjes bestelt, ben je ook nog eens goedkoper uit!

Maïsdoolhof – speelboerderij Malden

Ook dit is een budget uitje wat heerlijk is om te doen met je kinderen. Voor €4,00 per persoon kun je genieten van het doolhof en een hele dag lekker spelen in het stro. Er is ook een skelterbaan, laddergolfen, een uitkijktoren, een luchtkussen, een speurtocht, een dierenweide en nog veel meer! 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *