Leuke uitjes voor deze lente en zomer!

Ik ben vast de enige niet die het maar moeilijk vindt om een leuk dagje uit te verzinnen. Vooral met een dreumes; wat is nu echt leuk om te gaan doen met zo’n kleintje? Daarom heb ik een aantal leuke (en sommigen ook gratis) uitjes voor jullie op een rijtje gezet. Have fun!

De pluktuin

Door Nederland verspreid zijn er verschillende pluktuinen ingericht, vol bloemen en fruit. En het is precies zoals je denkt: Je gaat erheen, met je mandje en plukt je eigen fruit en bloemenboeket. Vaak is er de mogelijkheid om je bloemen te laten binden en krijg je iets lekkers tussendoor: een glas verse sap met een goede plak cake of een koek. Koffie en thee is ook te verkrijgen. Hoe heerlijk is het dat je kleintje door zo’n kleurige tuin kan dwalen en hier en daar bloempjes mag plukken of aardbeitjes om ze vervolgens direct lekker op te eten? Het is wel vereisd dat je je ukkie(s) in de gaten houdt natuurlijk. kosten: onder de 10 euro(p.p.).

De binnenspeeltuin

Hiervoor hoeft het geen perfect weer te zijn, de zon hoeft niet te schijnen: de binnenspeeltuin. Voor kinderen vanaf één jaar is het al super leuk om erheen te gaan. Er is zoveel te doen: gegarandeerd dat je kids uitgeput raken van al het klimmen, glijden, klauteren en spelen! Een binnenspeeltuin is vaak opgedeeld in verschillende stukken, per leeftijd. Dus je kleinsten kunnen ook veilig en leuk spelen in de ballenbak of met baby obstakels. Ook heel tof om naartoe te gaan met alle vriendjes en vriendinnetjes van de kids, voor een kinderfeestje. Kosten: onder de 10 euro (p.p.).

De speeltuin

De speeltuin! Geen geld nodig om even lekker naar buiten te gaan naar een speeltuin. Schommels, de wip en de glijbaan; alles om je kleintje te vermaken. Het is heel basic, maar altijd weer leuk. Een kinderhand is gauw gevuld. Wil je er een langere middag van maken? Neem dan een mand met wat lekkers mee. In de zomer is het ook heel gezellig om met je gezin in de speeltuin te eten. Broodje, salade en een bekertje yoghurt. Of een frietje halen natuurlijk. Vaak zijn er wel picknicktafels in een speeltuin voor de mama’s die er niet op zitten te wachten om de hele middag ook op de schommel door te brengen. Lekker spelen, kids! Kosten: geen!

De kinderboerderij!

Als er iets is waar kinderen vaak helemaal gek op zijn, zijn het wel dieren. Van klein naar groot; allemaal zijn ze lief, stoer en reuze interessant. Hoe leuk is het dan om naar de kinderboerderij te gaan om de kinderen kennis te laten maken met verschillende dieren? Tussen de geitjes, kippen en konijntjes lopen en luisteren naar het geblaat van schapen. Pony’s voeren en lachen om de knorrende varkens. De kinderboerderij is een plaats waar de ogen van je kind oplichten door de beestjes die zo dichtbij komen. Wil je een stapje verder? Er zijn heel veel echte boerderijen waar het prima is om een kijkje te nemen. De stallen, bij de net geboren kalfjes bijvoorbeeld. Wel even van tevoren checken voor toestemming natuurlijk. Kosten: meestal gratis!

De dierentuin

Een beetje standaard tip misschien, maar ook de dierentuin is en blijft een super leuk uitje. Natuurlijk moet je voor dit uitje wel je portemonnee trekken. Het is niet goedkoop. Maar absoluut wel de moeite en het geld waard. Je kunt op de dierentuin ook een abonnement nemen, zodat je het hele jaar door kunt gaan: zo haal je de kosten er wel uit! Als je kosten wilt besparen kun je je eigen broodjes en snacks meenemen en lekker even op een bankje opeten. Oh en twee vliegen in één klap: de meeste dierentuinen hebben ook wel een speeltuin! Dubbel plezier!
Kosten: rond de 25 euro (p.p.)

Het kabouterpad

Iets wat ik nog nooit heb gedaan, maar een tijdje geleden over las: het kabouterpad. Dat is iets wat ik zeker wil gaan doen dit jaar. Er zijn best wat bossen waar je de sporen van kabouters kunt volgen! Aan het begin van de reis krijg je een knapzak met wat lekkers en een houten kabouter wijst je de richting. Je kids krijgen een gezichtje vol schmink en een puntmuts (niet bij alle paden, dus misschien moet je de muts zelf meenemen) op en dan ben je klaar om te gaan zoeken! Op deze manier maken je kids op een leuke, speelse wijze kennis met de natuur. De lengte van de paden verschillen van 500 tot 1500 meter. Als je kids nog te klein zijn om lang te lopen, kun je dus voor een korte route kiezen. Ik ben benieuwd of jullie dit al kennen of enthousiast zijn om het te proberen. Kosten: €5 per kind.

Leuk dat jullie weer mee hebben gelezen! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën voor uitjes!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *