knutselen baby dreumes verven knutselwerkje knutsels creatief samen kunst verf water gips
|

Jessica | Knutselen met je baby

Even voorstellen

Mijn naam is Jessica, getrouwd en mama van 3 kinderen. Op mijn blog mamajezzblog schrijf ik over mijn leven als werkende moeder.  Ik actief gaan bloggen, omdat ik andere ouders wil laten zien hoe ik mijn werk en gezin combineer.
Met mijn ervaring als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en als moeder, wil ouders inspireren door middel van activiteiten, een leuk knutselwerkje, boeken, recepten en andere leuke tips voor baby’s en kinderen. 
In deze blog geef ik knutseltips om samen met je baby of dreumes te maken. 
Knutselen met je baby of dreumes, kan dat? 
Jazeker! 
Natuurlijk niet meteen hele knutselwerkjes. Maar je kunt je baby wel laten kennis maken met verschillende knutselmaterialen. In deze blog geef ik jullie een aantal creatieve tips om te doen met je baby. Ook als je zelf niet zo creatief bent.

Verven

Als je baby nog klein is, kan je al een kleine knutselwerkje maken. Een voetje verven, dat kriebelt zo leuk met een kwastje onder de tenen. En dan de afdruk op papier of canvas. Leuk als cadeautje voor familie of voor jezelf voor later, om te zien hoe klein die voetjes toen nog waren.  En nog even een handige tip, leg alvast een natte washand of pak babydoekjes klaar. Dan kan je meteen het voetje schoonmaken na het verven. 

Als je baby wat groter is, kan hij ook zelf verven. Stop een canvas of stevig papier met wat druppels verf in een plastic zakje met zip-sluiting. Maar het zakje goed dicht. Je baby kan met zijn handjes over het papier, zodat de verf door elkaar gaat en er een kunstig knutselwerkje ontstaat.  Zo kan je baby verven zonder dat alles onder de verf zit. 

Vind je het niet erg dat je kind vies wordt? Laat hem dan vooral lekker ontdekken en spelen met verf. Je kunt vingerverf of verf op waterbasis gebruiken. Vergeet niet om je kindje een schort aan te doen of laat hem alleen in een romper of luier spelen met verf. Een grote rol behang op de grond, wat verf er op en lopen of kruipen maar. Het ene kind blijft waarschijnlijk op zijn plek zitten voelt eens met zijn vingers aan de verf. Terwijl het andere kind meteen dwars door de verf heen loopt of kruipt. Zo krijg je de mooiste kunstwerken.  

Stempelen met verf

Goed voor de fijne motoriek, is je kind laten stempelen.  Je kan kleine bolletjes watten aan een wasknijper prikken. Even in de verf dopen en stempelen maar. Maar je kan ook stempelen met een wc-rolletje. Zo krijg je allemaal rondjes op het papier. 

Verven met water

Leuk voor als het mooi weer is! Geef je kindje een bakje met water en een kwast. En lekker met water over de tegels heen smeren. Zo kan je leuke vormen en patroontjes tekenen met water. 

Hand of voetafdruk in zoutdeeg

Zoutdeeg kan je heel makkelijk maken met water, zout en bloem in een 1 op 1 verhouding.
Hiervan kan je baby zelf nog geen figuurtjes maken, maar je kan wel de voet of hand afdruk van je kind er in drukken. Laten drogen aan de lucht of in de oven en je hebt een mooie herinnering voor later. 

Welk knutselwerkje wil jij wel met je baby maken?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *