hemelvaart camping kamperen huisje tent camper kampeerplaats goedkoop gezin kinderen spelen speeltuin luxe gezellig genieten ontspannen kindvriendelijk samen hemelvaartsdag lang weekend midweek
|

Kamperen | Waarom het perfect is voor een gezin!

Ik ben een vakantie mens. Oftewel: ik zou het liefst elk jaar wel even een weekje weg willen. Tot nu toe is dat bijna elk jaar wel gelukt, op 2020 na, maar ja, wie kon er toen wel fatsoenlijk op vakantie? Tot mijn trouwen stond het idee van een ver land, zon, zee strand en een luxe hotel mij wel aan. En dat was dan ook de vakantie die werd geboekt. Na ons trouwen hebben Augustijn en ik ook nog wel vakanties geboekt in hotels. Zelfs met een baby van acht maanden. Toch kwamen we er al snel achter dat het niet echt heel fijn was. Plus: wat is er nu voor een baby of klein kind te doen in een hotel? Hoe ouder Rosemarijn werd, hoe meer we gingen nadenken over vakanties die toch wel meer kindvriendelijk waren. En I kid you not: we kwamen uit op kamperen. Totaal niet wat ik in gedachten had voor mezelf, maar voor de kinderen is dit precies goed! Misschien denk jij nu: kamperen? Waarom zou je daarvoor kiezen?

Speelgelegenheid

Zoals ik al zei: in een hotel valt er weinig te spelen. Het is ingericht als plek om te slapen en misschien kun je binnen of op je balkon nog zitten, maar er is geen speelhoek. Praktisch voor volwassenen, maar niet voor kinderen. Een camping daarentegen is juist gericht op gezinnen! Dat betekent dat er een berg aan speeltoestellen te vinden zijn, maar ook zand en water om lekker mee te flodderen. Neem wat zandbak speelgoed mee, misschien wat spellen om buiten te spelen en een bal: de kinderen hoor of zie je niet meer. 

Laagdrempelig

Eigenlijk is een camping een beetje zoals een woonwijk. Huisjes en tenten naast elkaar en volwassenen die in hun ‘tuintje’ genieten van een boek en een kop koffie, terwijl ze met een half oog toekijken naar hun kroost dat op het veld speelt. Dat geeft meteen ook de gelegenheid om contacten te leggen en vriendschappen te sluiten. Gezellig een wijntje drinken bij elkaar en misschien zelfs een dagje uit met een ander gezin erbij. Als het je bevalt, kun je natuurlijk elk jaar dezelfde camping en dezelfde standplaats kiezen, zodat je bij bekenden op het veld staat!

Voor de kinderen is het vooral ideaal dat niks glanzend en schoon hoeft te blijven. Er ligt geen dure marmeren vloer en er is in geen velden of wegen een stuk wit behang te vinden. Lekker met de zandvoetjes de tent in. Wat geeft het? Dus als je aankomende week nog even een lang weekend weg wilt, zoek dan maar gauw een camping voor Hemelvaart!

Verschillende accommodaties

Misschien is kamperen in een tent je nog te bar, maar spreekt een camping je wel aan. Dan kun je bij een bungalowpark in Nederland terecht voor heel veel soorten verblijven. Een bungalow, lodge, klein huisje, safaritent, cabin, of een kampeerplaats voor je eigen camper bijvoorbeeld. Je kunt dus zelf kiezen hoe groot, klein, luxe of eenvoudig je wil verblijven. Natuurlijk zul je daar wel iets van merken qua prijs. 

Tips

Een grote tip (die wij dit jaar ook zeker meenemen als wij gaan kamperen) is vooruit plannen. Plan vast hoe je dagen eruit gaan zien. Zijn jullie de hele week op de camping te vinden of gaan jullie dagjes uit? Moet je tickets bestellen voor een dierentuin of pretpark? Regel dat alvast. Wil je een barbecue organiseren voor je gezin? Kijk vast hoe je dat gaat doen en wat je ervoor nodig hebt. En nog een laatste slimme tip: kook thuis een aantal maaltijden (of prep ze) en neem ze mee om in te vriezen in een mini vriezer. Zo hoef je niet elke dag uitgebreid te koken, maar heb je het eten voor het grootste gedeelte al klaar!

Geniet van je vakantie!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *