|

Ik weet dat de lente komt!

Terwijl de zon steeds vaker schijnt in de lente en de natuur er weer allerlei mooie kleurige bloemen laat groeien, beginnen de lentekriebels te kriebelen! Tijd voor een paar leuke lenteknutsels! Vrolijke kleuren voor in huis of om als verrassing voor de mensen om je heen te maken! Dochterlief heeft vol overgave ons huis alweer versierd met de volgende leuke knutsels! 

Vlinderslinger 

Ik kwam een ‘bouwplaat’ tegen op Internet. Het is even wat knip en plak werk, maar het kleuren voor de kinderen is erg leuk. Allereerst is er gekleurd en daarna heb ik de vleugels op gekleurd papier geplakt, zodat het iets steviger is. De slinger hangt bij ons namelijk buiten. De vier rechthoekjes rol je op en plak je aan elkaar, zodat je het lijfje en het hoofdje hebt. Daarna met de perforator twee gaatjes in de vleugels en de slinger is klaar! 

Vlinderkaarten 

Vlinders in de tuin, vlinders onderweg. Vlinders verschijnen langzaamaan ook weer buiten! Wat ik soms zo jammer vind, is dat vlinders eigenlijk altijd weer snel weg zijn. Dus hierbij een knutsel van een vlinder, die niet weg vliegt! De vlinder is een kleurplaat, die op een A5 formaat knutselpapier past. Ik knip de vlinder uit en daarna mag dochterlief aan de slag met kleine stukjes gekleurd papier. Ze vindt plakken namelijk erg leuk! Als de vlinder klaar is, plak ik het op een A5 knutselpapier. Even laten drogen en deze vlinder vliegt niet meer weg! Ik gebruik bij plak-activiteiten wel een grote placemat. Want anders zit heel de tafel onder de lijm. En ik leg een waterdoekje in de buurt, zodat ik tussendoor haar handen even kan schoonmaken om alle lijmresten te verwijderen. Een vlinder vastgeplakt aan je handen is nu ook weer niet de bedoeling! 

Eislinger 

We kunnen er niet omheen, bij de lente hoort ook Pasen. Dochterlief is gek op alle gekleurde eieren die in de winkel zijn te vinden, dus daarom hebben we een eislinger gemaakt, zodat ze ze zelf zo kleurrijk als mogelijk kan maken! Vervolgens weer met de perforator aan de slag en een touwtje erdoorheen. Deze knutsel is zo klaar en supervrolijk met alle verschillende eieren. Ik gebruik hierbij ook een extra vel papier om ze op te plakken, want anders is het vrij fragiel. 

Paaskaarten 

Vorig jaar zag ik op Internet dat er ook Paaskaarten bestaan. En ergens is dat best grappig toch? Met Kerst sturen we altijd kaarten naar vrienden en familie, maar de andere feestdagen komen er qua kaarten wat magertjes vanaf! En zo’n vrolijke gekleurde paashaas is toch superleuk om als verrassing te versturen naar de mensen om je heen? Weer eens wat anders dan een kerstkaart! Hiervoor heb ik een kleurplaat opgezocht van een haas. Hiervan plaats ik er dan twee naast elkaar op een A4 (met het Word document in liggende afdrukstand) zodat je geen kaart van een A4 krijgt. Je pakt stevig knutselpapier en legt de haas op het papier. Je knipt dit uit en je kind kan aan de slag met kleurpotloden, stiften of stempels! Wij kozen dit keer voor stempels en het was leuk om hiermee aan de slag te zijn! Teken er een leuk gezichtje op en pas ze naar wens aan. Kleine verrassing voor de mensen om je heen, want wie verwacht er nou een Paaskaart? 

Krijgen jullie ook de kriebels van al de tekenen dat de lente eraan komt? En wat voor leuke knutsels maken jullie dan? 

Ik ben heel benieuwd! 

Toedels! 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *