Lief en Teer op de markt miskraam verlies rouw fertiliteitstraject IVF ICSI PCOS baby webshop vrouwen gezin liefdevolle producten

Lief en Teer | Ik stond laatst op de markt…

Afgelopen november werd er een wintermarkt georganiseerd vanuit onze kerk. Het zou zijn op vrijdag 25 november. Ik kwam erachter op maandag de 21e. Ik had er al een tijdje over nagedacht of het misschien goed zou zijn om eens met Lief en Teer op de markt te staan. Gewoon eens om bekendheid te krijgen en om mensen te laten zien dat een winkel zoals de mijne bestaat. Want in tijden van verdriet is het fijn om te weten dat er iets of iemand voor je klaarstaat. Dus besloot ik me op te geven als standhouder.

Voorbereiding

Voor een kleine webshop zoals Lief en Teer is er niet heel veel voor te bereiden, als je op de markt gaat staan. Alle producten die ik heb, staan in een kleine hoek op zolder. Ik maakte een prijslijst, pakte alle spullen in en nam ook een groot tafelkleed mee, een klein sierbankje en een rek om de producten op uit te stallen. Ik had wel flinke zenuwen hoor! Men denkt vaak dat ik extravert ben en heel sociaal, maar in (grote) groepen en nieuwe situaties als deze, ben ik juist erg verlegen en moet ik over een hoge drempel heen stappen. 

Daar gaan we dan!

Die vrijdagmiddag, na een ochtendje voor de klas staan, was het zover. Vanaf één uur mochten alle standhouders opbouwen en vanaf drie uur zou de markt open zijn voor bezoekers. Ik zette alle spullen zo goed mogelijk neer, ook per categorie, zodat het duidelijk zou zijn waarvoor het diende. Rouw, fertiliteitsproblemen en -trajecten, maar ook voor baby’s. Naast mij kwam Rianne van Klikkies, een super gezellige vrouw, waar ik het gezellig mee had, zo achter onze kraampjes. Ik zag wel erg op tegen contact met bezoekers, want een kraam zoals de mijne is nu eenmaal niet standaard. En wat zouden mensen wel niet denken?
Op de muur achter mijn kraam hing ik een grote poster met in het kort waar Lief en Teer voor staat. En toen was het afwachten tot drie uur…

Meer in de categorie Lief en Teer: blogs die je niet mag missen!

Bijzonder!

Ik was gegaan met het doel dat mensen van Lief en Teer zouden horen. Dat was mijn enige doel. En alles wat erbij zou komen: mooi meegenomen. Nou…ik vond het heel bijzonder hoeveel interesse er was. Mensen liepen langs. En nog eens. En kwamen dan naar me toe. Spraken me aan, vroegen naar de reden waarom ik de webshop was begonnen. Maar ook werden er persoonlijke verhalen gedeeld en dat is precies waarom Lief en Teer bestaat. Geen angst of schaamte meer voor de (onvervulde) kinderwens, de trajecten die je doorstaat of de (vele) verliezen die je hebt geleden. En naast de zovele gesprekken, werden er flyers meegenomen en heb ik zelfs een aantal producten verkocht! 

Ik stond verbaasd. Echt verbaasd. Alles bij elkaar voelde het als verhoring op mijn gebed. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar de zenuwen die ik van tevoren had, de verlegenheid naar de mensen toe…en dan dit als resultaat! Ik voel me er nog steeds ontzettend dankbaar voor! Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Meer weten over Lief en Teer? Kijk eens op de website.

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *