Een nieuw huis, dus een house tour. Kijk je mee naar de verfjes, nieuw behang en alle plannen voor ons mooie stekje?
|

House tour | Het nieuwe huis in beeld

Wat een heisa zeg, een verhuizing! Ik wist niet dat ik zoveel spullen had verzameld de afgelopen jaren! Langzaamaan begint er meer rust in huis te komen, gelukkig. We pakken elke dag wat dozen uit en zetten dingen op hun plek. Verven, behang erop, een nieuwe vloer leggen…Het is nog niet af, maar zal ik vast een house tour geven? Dat deed ik ook bij ons oude huis! Dan heb je een idee van ons nieuwe stekkie.

Huiskamer

Ik wilde een lichte en koele kamer, rustig in kleur, zodat ik met accessoires kan aankleden. Een vaas met gekleurde bloemen, een leuk gekleurd beeldje, een fel kleedje op de bank. De meubels zijn daarom heel neutraal en op de grote eettafel kleed ik het dan een beetje aan met de bloemen. Hoe heerlijk als die straks uit eigen tuin komen! Omdat er nog wat verbouwingen op de planning staan, is de kamer nog niet helemaal zoals het ooit zal zijn. En ik twijfel of ik niet gewoon een styliste inhuur voor de huiskamer en eethoek.

Keuken

Niet mijn stijl, maar er komt gelukkig een keer een andere keuken, groter en mooier. Voor nu voldoet hij prima, de bergruimte die we missen in de keuken, hebben we gelukkig plenty in de kelder. We hebben een leuk uitzicht vanuit het keukenraam, op de tuin met het dierenverblijf. Zo gezellig om de kippen te zien scharrelen! En straks natuurlijk met de eendjes en konijnen erbij! Leuk om samen met de kinderen dagelijks de dieren te verzorgen en het weitje (klein maar fijn) schoon te maken. Eieren rapen, ons groen afval te voeren en zeker ook aaien en knuffelen!

Bijkeuken

Het doel is om hier een praktische ruimte van te maken voor het wassen, drogen en vouwen, maar ook met hoge garderobekasten. Voor ieder een eigen plek voor jassen, tassen, sjaals en mutsen, schoenen en laarzen. Alles achter deurtjes en in lades. Dan is het rustiger. Nu met die overvolle kapstokken, vind ik het niet fijn. Maar…dat komt nog!

Hal

Een kleine ruimte waar we niet veel komen, waar straks ook de wc komt. De wc is nu nog te vinden in een apart hokje in de bijkeuken. Als die in de hal is, kunnen we de keuken uitbreiden.In de hal is ook de deur naar de kelder en de trap naar boven. 

Badkamer

Je kunt er alles doen wat nodig is in een badkamer, maar praktisch? Nee. Dus daar ligt nog een project op ons te wachten. Dat wisten we van tevoren, dus dat stond al op onze to do lijst. Een functionerende ruimte, maar niet ons ding.

Slaapkamer Luc

Lekker fel en toch niet druk, de muren van Luc’s kamer. Een oranje driehoek en een groene driehoek. De rest is wit. Lekker stoer met de ronde voertuigplaten op de muur, van De Kleine Auto. Echt een jongenskamer. Er komt nog een echte autoband (geverfd en wel) op de muur waar hij zijn auto’s in kwijt kan. En aangezien meneer (net als de andere twee) dol op boeken is, moeten we natuurlijk ook zijn boekenrekje ophangen. Dan kan hij heerlijk op zijn eigen kamer, op de zitzak ploffen en zijn favoriete Kikker en Bobbi boekjes lezen. Het is maar een klein kamertje, maar ik ben blij met het idee wat ik heb doorgevoerd in deze kleine ruimte. Kleur, zonder dat het druk is. En: het ziet er best wel ruimtelijk uit!

Master Bedroom

Ik vind het heerlijk om zen te worden bij het zicht van de natuur-muur in onze slaapkamer. Rustige muren en straks ook kastdeuren in dezelfde kleur als de muren. We hebben niet veel nodig dan een kast en een bed, dus de kamer heeft een prima grootte. Wat nog wel een plekje moet krijgen, is mijn bureautje, zodat ik ook in dit huis weer ’s morgens fijn aan de slag kan met stille tijd, waar ik een tijdje geleden over blogde.Lees ook: Stille tijd | Zo vul ik het in en dit is wat ik doe

Slaapkamer meiden

Nu slapen de meiden nog bij elkaar. Samen op één kamer gaat op zich prima, maar het idee is wel dat ieder zijn eigen kamer heeft straks. Daarom zijn we bezig met twee kinderkamers op zolder. Maar kijk eens hoe leuk dit kamertje is! Het behang van Floflowwalls past perfect bij de kasten die ik al eerder van iemand heb gekregen. Ik zag ‘m al op de website onder het kopje behang kinderkamer en het was echt liefde op het eerste gezicht. Ik móést deze voor de meidenkamer hebben. Genieten, nog steeds elke keer als ik binnenloop. Het behang kwam binnen op rollen, genummerd. Heel makkelijk dus, want je begint gewoon met deel 1 en gaat verder met deel 2 and so on. Geen geklodder met lijm op je behang smeren, maar heel simpel met je lijm over de  uur heen, het behang er tegenaan, netjes recht en je kunt als een trein de hele muur vol plakken. Het restje aan de onderkant (en eventueel de zijkant) wegsnijden en je hebt een prachtige muur. Kijk nou eens naar deze schattige details!

Zolder

Er is nog niet veel te zien, maar hier komen dus twee kinderkamers. De nok is laag, maar prima voor kinderen van basisschoolleeftijd. En worden ze ouder, dan maken we slaapkamers bij op de zolder van de garage. Daar kun je komen via de bijkeuken. Nu nog te ver weg, maar als ze ouder zijn is dat natuurlijk cool. Een beetje op jezelf. 

Tuin

Tja, teveel om op te noemen in de tuin. Een overkapping en schuur. Garage, carport, moestuin, dierenweide, bloemenperkjes (nog niet in bloei natuurlijk) en genoeg plek om te spelen! Er wordt de komende tijd (jarenplan!) Nog veel gedaan, dus hoe het er nu uitziet (vooral beneden, de badkamer en zolder) is niet definitief.  Maar terug gaan naar IJzendoorn? Nooit meer. Dit is echt ons thuis!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *