house tour binnenkijken binnenkijker huis vtwonen meubels interieur stijl styling thuis woonkamer keuken slaapkamer kinderkamer babykamer badkamer gang hal eethoek eetkamer
|

House Tour | Een binnenkijker in ons huis

Ik wilde het al een hele poos doen, maar kwam er steeds niet aan toe. En op een gegeven moment kwam het al eens bij een andere blog online: onze house tour. Oftewel een binnenkijkertje in ons huis. Je hebt vast al wel eens iets gezien van ons huis, want als er foto’s online komen op Instagram, is dat vaak wel iets van wat in huis gebeurt. Maar om het plaatje compleet te maken, is hier de house tour in ons huis. 

De keuken. Een doorn in ons oog. Niet dat het per se lelijk is, maar wel onhandig. Weinig ruimte om groenten te snijden en spullen neer te zetten. Daarnaast is er ook niet veel opbergruimte. Eén kastje valt al af, want daar zit de afwasmachine in. Daarom wordt de keuken anders ingedeeld, wanneer we die een make-over geven. We willen liever ook een heel andere look.

Hier zie je onze huiskamer met de eethoek. We hebben een lange muur behangen met druk bloemetjesbehang. Niet truttig, maar harde kleuren en een donkere achtergrond, zodat het toch nog een stoere uitstraling geeft. Daarbij zijn de meubels allemaal van hout en zwart staal. Ronde salontafels en ook een mega zware, grote ronde eettafel. De kast is ook zo’n zwaar meubel. Hij staat helemaal vol. De onderste plank (ondertussen de twee onderste planken) is voor de kinderen. Boekjes en speelgoed. De rest staat vol met boeken van ons, spellen van ons en puzzels. Onder de kast staat nog het grote speelgoed. Je ziet het niet op de foto, maar naast de kast staat nog een tekentafeltje voor Rosemarijn, met haar kleurspullen, stempels en verf. Ideaal, zo’n knutselhoekje!

house tour binnenkijken binnenkijker huis vtwonen meubels interieur stijl styling thuis woonkamer keuken slaapkamer kinderkamer babykamer badkamer gang hal eethkoek eetkamer kast tafel bed thema kleuren
De hal – een pareltje toch?!

Ik ben zo blij met de hal! De muur aan één kant is koperkleurig geverfd en er hangt een groot doek met het melkmeisje. De muur aan de anderen kant is wit. Het blijft daardoor een lichte ruimte. De hal hebben we al gauw na ons trouwen aangepakt en in een avond had ik voor elkaar wat ik wilde. Kapstok voor de kinderen aan de muur en klaar.

De slaapkamers zijn ook helemaal af en dat geeft zoveel rust! Mooie plekjes in huis. Bijna alles is af, dus het is fijn om wel ruimtes te hebben die naar je zin zijn. Het trapgat heeft ook net een make-over gehad. En de keuken natuurlijk. Het toilet beneden hebben we afgelopen herfst helemaal aangepakt.
Onze slaapkamer is lichtblauw geverfd, met een licht behang met een foto van de heide. Rosemarijns zolderkamer heeft en witte muur met zwarte stippen en een paarsroze geverfde muur. Het bureau is gemaakt door mijn vader en het bed heeft Augstijn gemaakt.
Luc’s kamer is nog maar net een paar maandjes af. Ik heb de bergen op de muur geverfd en de rest van de kamer in een stoer auto thema ingevuld. Wel heerlijk licht en vrolijk!
De babykamer (waar Luc ook heeft geslapen) is nu de kamer van Thamar. Die was nog netjes, dus daar hoefde niks aan te gebeuren. Ik ben dol op de slaapkamers!

house tour binnenkijken binnenkijker huis vtwonen meubels interieur stijl styling thuis woonkamer keuken slaapkamer kinderkamer babykamer badkamer gang hal eethkoek eetkamer kast tafel bed thema kleuren
De badkamer

Grote grijze tegels en witte meubels. Een houten wandmeubel. Veel licht door het dakraampje. Ik had nooit gedacht dat we in dit kleine hokje zo’n mooie badkamer zouden kunnen maken. Een groot bad, een wc en een badmeubel. Het past gewoon! Naast de slaapkamers en de woonkamer is dit ook een rustgevend plekje in huis!

Wat vond je van onze house tour? Zal ik jullie op de hoogte houden van de nieuwe updates? Het toilet, de zolder en het trapgat?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *