| |

Het mooie aan thuis-mama zijn

Vroeger was het de taak van de vrouw om voor het huishouden te zorgen. Geen werk buitenshuis, maar binnenshuis. Schoonmaken, koken en vooral ook zorgen voor de kinderen. Tegenwoordig is dat niet meer iets wat per se moet; je kunt nu kiezen. Het is geen schande als je een werkende moeder bent. Ik ben ook een werkende moeder. Maar…binnenshuis. Ik werk vanuit thuis. En eerlijk gezegd zitten er best wat leuke voordelen aan thuis-mama zijn!

Niks gemist

Sinds Rosemarijns geboorte ben ik bij haar geweest. Vierentwintig uur per dag. Ik heb geen moment gemist. Geen huiltje, geen lachje, eerst woordje of eerste stapje. Ik weet nog dat ik in het begin van mijn zwangerschap soms best een beetje neerkeek op het thuis-mama zijn. Dat ging ik dus echt niet doen. Ik wilde werken. Maar hoe dichterbij de bevalling kwam, hoe meer ik begon te twijfelen. Ik wilde helemaal niks missen! De gedachte alleen al dat ik haar eerste woordje zou missen, deed me pijn. En nu nog steeds heb ik er absoluut geen spijt van: alle eerste momentjes heb ik mee mogen maken.

Mama in de buurt

Alle keren dat Rosemarijn ziek was of pijn had, was ik bij haar. Als ze mama nodig had of heeft: mama is in de buurt. Vooral de eerste maanden waren erg moeilijk omdat Roos zo erge buikpijn had, maar ik was er. Naast papa, die ook elke dag na het werk en elke nacht klaar stond om te helpen, heb ik dagen lang met haar op schoot gezeten. Een huilende baby. Maar mama was er. Als Roos valt en haar knie doet pijn: mama maakt alles beter met een kusje.

Een constant zonnestraaltje

Mijn kleine dame de hele dag om me heen is soms ontzettend vermoeiend en druk, maar vooral iets waar ik erg van geniet. Ze is een constant lichtje dat mijn dag beter maakt als ik het even niet zie zitten en maakt me aan het lachen met haar gekke streken. Haar lach geeft me vlinders. Elke dag weer kan ik mijn geluk niet op als ik mijn dochter zie. Dat is mijn kindje. En ik houd elke dag weer meer van het feit dat ik elke dag bij haar ben.

Toch mijn eigen centjes verdienen

Het is helemaal niet gezegd dat je als thuis-mama niet je eigen werk kunt hebben en je eigen centen kunt verdienen. Ik verdien mijn eigen geld met het werken aan mijn droom. En een andere inspirerende bloggende mama die ik volg, werkt vanuit huis als virtueel assistent! Het is echt niet vreemd om vanuit thuis toch je eigen bedrijfje op te zetten! Er zijn zoveel mogelijkheden om thuis-mama te zijn en toch te werken!

Ik schrijf voor mijn eigen blog, doe samenwerkingen en schrijf voor een grote blog, waar sinds januari een aantal artikelen van mij online staan. Elke week schrijf ik daar één of twee artikelen voor. Ik geniet hiervan. Ik houd ervan om toch een beetje een eigen inkomen te hebben. Ik schrijf over dingen gerelateerd aan bijvoorbeeld baby’s, huisdieren, moederschap, lifestyle, kinderfeestjes, hapjes en geld. Dus als je meer van mij wilt lezen; houd die blog in de gaten!

Is werken een schande?

Is het dan schandalig of slecht als je een werkende moeder bent? Vind ik het vreemd? Nee natuurlijk niet! Wat ik eerder al zei; ik wilde zelf een werkende moeder zijn! Hoe je het ook doet…of je werkt (thuis of buitenshuis) of niet, jij zorgt voor je kindje. Jij geeft het wat het nodig heeft. Hoe kan dat dan fout zijn? Het is prachtig, het moederschap! Er zitten ook heel veel leuke voordelen aan, als je een werkende mama bent!

You do you, mama! <3

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *