| |

Herfstknutsels

Na een lange warme zomer, zien we nu de eerste tekenen komen van de herfst. Het wordt weer vroeger donker, de temperaturen (vooral als de zon onder is) duiken naar beneden en de bladeren vallen van de bomen. De tijd van dekentjes, kaarsjes en liters thee komt er weer aan. Daar horen natuurlijk ook weer leuke knutselactiviteiten aan, want in de regen buiten spelen is niet elke dag leuk! Dus ik heb wat knutselactiviteiten die leuk zijn voor de herfst.

Lichtje

Een glazen pot, washitape en een nep waxinelichtje. Meer heb je niet nodig voor deze knutsel! Ik heb een paar lege potten schoongemaakt en na het drogen heeft de oudste deze naar hartenlust beplakt. Ze vond het superleuk en vroeg of ze daarna de andere pot ook nog mocht doen. Ze is er lang mee bezig geweest en het resultaat staat hier te pronken op de kast.

Gevulde vaas

Trek je jas en je schoenen maar aan, want voor deze activiteit gaan we lekker naar buiten. De herfstkleuren vind ik persoonlijk de mooiste kleuren van de jaargetijden. En er zijn buiten tal van schatten te vinden. Kastanjes, bladeren, eikeltjes, helikopterbladeren, walnootjes. De keuze is reuze! De kinderen een mandje of een tas mee en je kan op schattenjacht! Bij thuiskomst de vieze dingen even afspoelen en afdrogen en daarna een mooie glazen vaas ermee vullen. Waxinelichthouder er in en een waxinelichtje en je hebt een mooi herfststuk op tafel staan! Vorig jaar was onze dochter elke keer trots als ze voorbij de vaas liep. En het is een gezellige sfeer!

Herfstbladerenslinger

Als je dan toch al bladeren hebt verzameld, kan je gelijk door naar de volgende knutsel. Uiteraard kan je ook twee keer wandelen! Een stuk touw, een naald en een berg bladeren is alles wat je nodig hebt. Maak de bladeren een beetje schoon en je kind kan lekker rijgen! Wij hebben een hal bij de voordeur en hangen daar regelmatig een nieuwe slinger op. Wacht met deze knutsel niet te lang, want anders drogen de bladeren en is het lastiger rijgen.

Appeldonut

Iets te vieren? Of zin in een semi gezonde snack na alle speurtochten naar bladeren? Deze leukerd kwam ik vorig jaar tegen op het internet en was ook nog eens lekker! Haal het klokhuis uit de appel, snijd een appel in plakken van ongeveer 1 cm. Smeer de appelplakken aan één kant in met bijvoorbeeld pindakaas en laat ze versieren! Succes gegarandeerd!

Buitenbingo

Dit is meer een activiteit, dan een knutsel. Maar wel een leuk idee om lekker bezig te zijn. Op het internet staan verschillende voorbeelden van een buitenbingo. Een mooi blad gevuld met allerlei voorwerpen die je zou kunnen vinden buiten. Op het blad kunnen ze dan worden afgestreept. Uiteraard kan je deze ook zelf maken, waardoor je er voorwerpen op kunt zetten die je in jouw omgeving tegen kan komen. Een herfsteditie kan natuurlijk gevuld worden met voorwerpen die je in de herfst tegen kan komen. Bladeren, dennenappels, eikeltjes, helikopterbladeren enzovoort. Deze activiteit kan worden aangepast aan de leeftijd van je kind. Onze dochter vindt zulke speurtochten erg leuk!

Herfstboom

Als de Herfst doorzet, worden de bomen al snel kaal. Dus waarom geen boom maken waarbij de blaadjes er niet vanaf vallen?

Via internet zoek je een kleurplaat van een kale boom. Deze kan je printen op A3 of A4. Meng verf voor mooie herfstkleuren en laat het vingerverven maar beginnen. Met de vingertoppen kan je gemakkelijk bladeren maken. Lekker laten mengen met de kleuren en je krijgt een herfstboom die de bladeren niet kwijt raakt!

Rups

Mocht je nog wat bladeren over hebben (of nog een wandeling willen maken) dan is er ook nog de rups. Print een gezicht uit van een rups en laat deze inkleuren. Prik bladeren op een lange sateprikker en prik de punt door de neus van de rups.  Op de foto had ik het niet gedaan, maar je kan eventueel een pompom op de neus prikken, zodat je geen last hebt van een uitstekend puntje. Je kan het natuurlijk ook afknippen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *