Happy birthday!

Het is alweer een tijdje geleden (drie maanden) dat onze kleine meid één jaar werd. Nog steeds een vreemd iets om te bedenken dat het nu meer dan een jaar geleden is dat ze geboren werd. Ik wilde er een speciale dag van maken, met lekkers, leuke cadeautjes en een versierd huis. We waren niet van plan om honderden euro’s uit te geven aan de cadeaus, daar hebben we gewoon een vast budget voor bedacht: 50 euro. Lastig, want wat koop je nou voor zo’n uk, ter waarde van 50 euro? Waar heeft ze nu het meest plezier van? Want eerlijk gezegd speelt ze liever met mijn sleutelbos dan met de knuffels, poppen of stapel-bekertjes die door het huis liggen.

Ik wilde heel graag een houten keukentje voor haar (ook al snapt ze er nog niet veel van natuurlijk), maar die zijn ontzettend duur. Tenminste, degenen met de look die wij mooi vonden. Daarom heeft papa het uiteindelijk zelf gemaakt. Hartstikke leuk; spulletjes van de Action (hondenvoerbak), Marktplaats (kraan, nieuw), Ikea (hakenrekje) en de bouwmarkt (schoolbordverf en handgrepen) en het hout erbij; wij waren klaar voor 50 euro. Maar ja, dan heb je dus nog helemaal niks om mee te spelen. Dus hoe wilden we dat doen?

Op Rosemarijns verjaardagsuitnodiging hebben we haar online verlanglijstje gezet. Dat bestond grotendeels uit keukenspulletjes (houten servies en dergelijke, van de Hema), die we dus aan de visite gevraagd hebben. Kleine cadeautjes onder de 10 euro, de meesten zelfs voor 5 euro of minder. Zo werd haar keukentje al gauw gevuld en heeft ze nu echt een heleboel spulletjes om mee te spelen.

Ik was trouwens ook verliefd op de houten keuken apparaten van Jouéco, maar die zijn best wel duur. Maar laat nou de Aldi hetzelfde soort hebben liggen deze maand, voor één derde van de prijs! Hoppa, ingeslagen. Mooi als cadeautjes voor haar tweede verjaardag of sinterklaas, als ze wat meer een idee heeft hoe ze met het keukentje kan spelen.

Hoe doen jullie dat, met cadeaus en budget voor kinderverjaardagen? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!

Nog even een impressie van de verjaardag en cadeaus:

Volg me nu ook op Bloglovin’: https://www.bloglovin.com/@thestoutjournal

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Oh wat gaaf, dat Augustijn de keuken zelf heeft gemaakt! Ik heb (nog) geen kinderen, maar zo’n budget is wat ik ook zou handhaven als ik ze wel had. Ik vind het bij mijn nichtjes en neefje soms best lastig… je koopt iets duurs, terwijl ze minstens een halfuur lief kunnen spelen met iets simpels als onderzetters. Zo’n keukentje is dan echt een leuk cadeau waar ze jaren mee kan spelen!

    1. Hee Mirjam, zeker heel erg tof, ik ben ook loei trots! Maar inderdaad, het is super lastig. Ook om steeds weer te bedenken wat je een kindje moet geven! Maar ik vind Hema wel echt een uitkomst. Super leuke dingen! (zelfs nu sushi spulletjes van hout, hoe cool!). Inderdaad kan de keuken best een tijd mee, want als ze vier is, zal ze juist moedertje willen spelen misschien, dus dan is het natuurlijk een schot in de roos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *