|

Happy Birthday | Als ik later groot ben…

Happy birthday to me! Vandaag ben ik 27 jaar geworden! Dat komt dicht bij de 30 en soms krijg ik daar toch wel kriebels van hoor! Want zodra de 30 is gepasseerd, werk je naar de 40. En dan durf ik me bijna niet meer jong te noemen. Het is een gek idee om op de leeftijd te komen die mijn moeder had, toen ik werd geboren: 35. 
Van één van de leuke Instagram mama’s en tevens één van mijn toffe gastbloggers, kreeg ik het idee ingefluisterd om een “Als ik later groot ben” blog te schrijven. Hoe zag ik mijn leven voor me, toen ik 17 was? Is mijn droom uitgekomen of ben ik daar nog flink ver vandaan? Lees je mee?

Toen ik 17 was, zat ik nog midden in de puberteit en was ik een regelrechte dramaqueen. Mensen die toen bij me op school zaten, zullen zich het nog wel herinneren. Ineke op haar hoge hakjes naar school, oordopjes in, muziek op levensgevaarlijk…Maar wat was mijn droom toen?
Ik weet dat mijn allergrootste droom sowieso altijd is geweest om te trouwen met een lieve man en om mama te mogen worden. Ik wilde altijd al een gezin stichten. Het liefst een groot gezin met wel tien kinderen en een hondje.
Zoals je misschien wel weet, is dat iets anders gelopen. Een hondje heb ik tot nu toe nog niet gehad. Wel twee katten. Een schattig stel. En kinderen…? Ja! Onze Rosemarijn is alweer bijna tweeënhalf en haar broertje is onderweg. We hopen hem in juli te ontmoeten.

Naast de droom om te trouwen en mama te worden, wilde ik een ongelooflijk grote inloopkast met heel veel schoenen. Vooral veel hoge hakken natuurlijk. Daar ben ik toch wel vanaf gestapt. Ooit haalde ik de 80 paar, maar tijdens de zwangerschap van Rosemarijn heb ik best wat weggegooid, mijn hoofd schuddend om de soort schoenen die ik al die tijd heb durven dragen. Nu ben ik toch wat meer van gemak en zorg ik wat beter voor mijn rug: lekker stevige platte schoenen. Hier en daar nog wel pumps, maar niet meer het soort wat ik vroeger droeg. 

Sowieso was ik in mijn tienerjaren erg op kleding en schoenen gericht. Merken ook. Ik moest en zou een flinke smak geld hebben om dure merken te dragen, want ja…dan pas ben je iemand natuurlijk. Nu lach ik erom. 

Een boerderij wilde ik ook altijd. En nog lijkt het me heerlijk om vrij te wonen en ruimte te hebben voor wat beestjes en een stukje grond om mijn groenten en fruit te verbouwen. Gewoon in het klein, gewoon voor het ‘leuk’. Maar voorlopig wonen we fijn in een klein dorpje, in een rijtjeshuis en maak ik daarvan een mooi paleisje. 

Als laatste…Een grote kinderdroom: Ik heb altijd mijn centje willen verdienen met schrijven. En die droom lijkt toch echt wel uit te komen. Sowieso door te bloggen natuurlijk, maar pssst…ik ben ook met een geheim project bezig! Spannend!

Hoe wilde jij dat jouw leven eruit zou zien, toen je 10 jaar jonger was?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *