Heel Nederland stelt zijn huis open. Bij ons in de familie is er voor de vluchtelingen ook een project gaande. Lees mee wat er gaat gebeuren!

Een grote verbouwing | Project vluchtelingen opvang

Het Is overal in het nieuws, heel Nederland is betrokken bij wat er gebeurt tussen Rusland en Oekraïne. Er worden opvangcentra geregeld en mensen nemen graag vluchtelingen in huis. 

Bij ons in het dorp werd een leegstaande school ingericht voor de vluchtelingen. Ze hebben daar vorige week een aantal dagen doorgebracht, voordat ze werden opgevangen door gastgezinnen van de kerkelijke gemeente. Ik hoopte hulp te kunnen bieden, maar in de korte tijd dat ze tegenover ons in de school waren, kon ik nog niet zoveel nuttigs bedenken. Toch is er een project gaande waar ik jullie meer over wil vertellen! Want in de familie wordt ondertussen hard gewerkt. Lees maar mee wat er gebeurt.

Mijn ouders hebben een vrijstaand huisje met een schuur erbij, een carport eraan en een ruimte met sauna, toilet en douche. Nu hebben zij bedacht dat ze de carport willen verbouwen om er zo een ruimte van te maken voor vluchtelingen. 

Wat moet er gebeuren?

Er moet heel wat gebeuren, want de carport is niet geïsoleerd en er is geen doorgang van de carport naar het toilet met douche. 
Deze week zijn mijn ouders druk met het verbouwen van de carport. Het is al leeggehaald (alle rommel die er stond, moet dus een ander plekje krijgen). Er wordt geïsoleerd, er komt een raam in de muur, een deur naar het toilet met douche. 
Als het isolatiemateriaal er allemaal tegenaan zit, moet het worden afgetimmerd. Het materiaal wordt netjes tussen vurenhouten balken geplaatst en afgewerkt met OSB klasse 3 platen of underlayment platen. Dan zal het beplakt worden met vliesbehang en gesausd worden. Deels komt er dus ook gezellig behang op de muur. 

Zoals het er nu uitziet, komt er een stapelbed achterin de ruimte, met een schot ervoor. Daar komt de leefruimte met keukenblok. En met een ladder kun je naar de zolder, waar waarschijnlijk nog een tweepersoonsbed komt te staan.
Er is al hulp aangeboden, dus deze week hopen ze al ver te komen! Ik heb een rol behang gegeven, vanuit de familie is er saus voor de muren gedoneerd. Toch is er nog heel wat nodig.
Spullen voor in de keuken, het keukenblok zelf, meubels voor in de leefruimte en nog meer.
Mocht je dus nog wat over hebben, dan horen we het graag! Bestek, servies, speelgoed, beddengoed of een kookplaatje bijvoorbeeld!

Wat kunnen we nog meer doen?

Ik wil zelf graag meer doen. Zo zou ik bijvoorbeeld met veel liefde mensen opvangen, maar de ruimte is er niet en… ik heb geen idee hoe ik dat erbij zou moeten doen, wachtend op de bevalling. Maar met de armen over elkaar toekijken wil ik ook niet. 
Stel, er zou een kind zijn die alleen is gereisd en een plekje nodig heeft, is dat al veel beter te handelen voor ons dan een heel gezin erbij. 
Maar wat ik nog meer zou kunnen doen, naast doneren, ik zie het zo gauw niet. Hebben jullie nog nuttige ideeën?

Wat kan een hoogzwangere vrouw voor groepen vluchtelingen betekenen? Kan Lief en Teer iets betekenen in samenwerking met jullie als klant?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *