Overkapping Verasol veranda glas metaal stoer strakke look buiten tuin tuinoverkapping

Grootse plannen: Een make-over voor de tuin!

Ik liet je een poosje geleden al zien dat we in huis flink aan het opknappen zijn geweest. De groen-grijze huiskamer die me helemaal geen rust gaf, waar ik niet vrolijk van werd, omdat het totaal niet bij mij paste, verdween. Daarvoor in de plaats kwamen er warm gele muren en een opvallend bloemenbehang. De donkere teakhouten meubels werden ingewisseld voor stoer metaal en mangohout. Je zou het misschien niet verwachten dat zulke opvallende en aanwezige kleuren rust geven, maar juist omdat het me elke dag een kick geeft, creëert het rust in mijn hoofd. 

Ik houd van kleur, ik houd van modern en stoer. Rosemarijns kamer is ook zo ingericht. Lekker kleurig, stoer en lief tegelijk. Daarnaast krijgt de babykamer nu ook een aankleding die niet voor iedereen weggelegd is. Maar ja, een taupe, sobere babykamer past niet bij mij. Nu dit kamertje ook bijna klaar is, maken we plannen voor de tuin. Eigenlijk weten we al wel wat we willen, maar het is nog steeds passen en meten. Wat we willen? Lees gauw mee!

Op de grond

In de achtertuin liggen nu honderden mini steentjes. Absoluut niet handig als je het onkruid tussen de voegen een beetje bij wilt houden. Ook word ik niet blij van hoe lastig de steentjes zelf schoon te krijgen zijn (zelfs met de hoge druk is het een enorm werk!). Daarom wil ik de steentjes allemaal vervangen door grote antracietkleurige tegels. Dat scheelt een heleboel als het gaat om aanslag en onkruid plukken. Bovendien geeft het een verzorgde en stoere look. En in de zomer warmen de tegels van ons tuintje op het noorden dan lekker op!

Overkapping Verasol veranda glas metaal stoer strakke look buiten tuin tuinoverkapping

Lekker droog zitten: een veranda

Augustijn is van plan onze schuur wat breder te maken en een mooie veranda aan de schuur vast te maken. Het lijkt me heerlijk om een soort tweede huiskamer te hebben in de tuin. Ik zit zelf te denken aan een aluminium veranda, omdat dan weer die stoere look terugkomt die we in huis hebben en die ook de grote tuintegels uitstralen. In combinatie met een glasdak en de glazen wanden houd je het dan naast stoer, ook mooi licht, zodat je van elk zonnestraaltje kunt genieten als je onder de overkapping zit. 

Stiekem heb ik ook de droom om de veranda te vullen met veel groen. Ik ben niet bepaald goed in bijhouden van planten, maar het geeft zo’n fris en natuurlijk gevoel! Lekker in het hoekje van de tuinset met een kop thee of een glas wijn genieten van de zon die ondergaat en de groene omgeving in je eigen terrasoverkapping.
Ik heb al inspiratie opgedaan bij Verasol, die hele gave veranda’s heeft die precies bij mijn smaak passen! Hoe gaaf!

Voor de kinderen

Voor de kinderen wil ik heel graag een leuke zand- en watertafel maken (men noemt het ook wel een modderkeuken), een stevige houten van pallets. Het liefst tegen de schutting aan, of zelfs er tegenaan gemonteerd voor stevigheid. Daarnaast wil ik ook een mooie houten zandbak met bankjes en een deksel. We hebben geen hele ruime tuin, maar het beetje wat we hebben, wil ik wel inrichten op een manier waarop wij er blij van worden en de kinderen er ook wat aan hebben. 

Het is nog niet voor elkaar, maar de plannen zijn er! Hoe ziet jullie tuin eruit?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *