|

Glamping | Waarom dit dé vakantie is voor ons

Als je mij en mijn gezin al even volgt, heb je vast ook meegekregen dat wij al meerdere keren op een glamping vakantie zijn geweest. Kamperen dus, maar dan luxe. Dit deden we al eens toen we alleen Rosemarijn nog maar hadden, maar ook vorig jaar met Luc en dit jaar met alledrie de kinderen. En nog steeds bevalt het erg goed. Er zitten zoveel voordelen aan! Lees je mee waarom het echt ideaal is voor jonge gezinnen zoals wij? 

Alles bij de hand

Dit is echt een belangrijke voor mij. Alles bij de hand hebben. Net als thuis binnen no-time een flesje klaar hebben voor de kleine, binnen tien seconden je kind op de wc zetten, wanneer hij of zij midden in de nacht wakker wordt met een volle blaas. Als ik op vakantie ga, wil ik dat zo stressvrij doen. Niet laat in de avond met een brullend kind op de arm de camping oversteken om een flesje warm te maken of met een ander kind, hand in hand, rennend naar de gedeelde toiletten. Geen slapeloze nachten door de hitte, maar lekker koel door de airco. Ik kan je vertellen dat ik echt nog steeds blij ben dat we voor deze luxe hebben gekozen, met kleintjes zoals wij hebben.

Zo klein of groot als je wilt

Het leuke van glamping is ook, dat je zelf kunt kiezen hoe groots of klein je het wil hebben. Vaak hebben parken verschillende huisjes om uit te kiezen. Zo hebben wij eens in een kleine blokhut gekampeerd, waar we wel alles in het huisje aanwezig hadden, maar echt klein en knus zaten. Terwijl we de afgelopen jaren juist heerlijk ruim zaten, met twee slaapkamers en een badkamer ín het huisje! Zo zie je maar, voor elk wat wils.

Glamping Limburg? Kijk hier voor toffe tips!

Entertainment voor iedereen

Kijk, als ik op vakantie ga met het gezin, vind ik het geen probleem om gezellig dingen samen te doen. Zo sjeesden we dit jaar met de kinderen rond op skelters en deden we samen workshops. Maar vakantie betekent voor mij ook: de kinderen vermaken zich en wij als ouders zitten lekker buiten met onze neus in een boek. Die momenten heb ik ook zeker nodig. En dan is het wel zo handig als er voor de kinderen genoeg te doen is. Speeltuinen, kliederen met water en zand, eventueel een animatieteam. Het helpt allemaal om ook ouders een momentje rust en vrede te geven. Dus vergeet je boek (of je E-reader) niet mee te nemen.

Van Groningen tot Limburg

Het fijne van een vakantiepark is dat je ze overal vinden kunt. Van het topje van Nederland, tot het staartje. Zo kun je dus heel makkelijk per provincie zien waar je terecht kunt. Zoek je iets in het Noorden? Geen probleem, want glamping doe je overal. Kijk maar eens welke soort vakantiepark Limburg, Overijssel of Zeeland te bieden heeft. 

Wij gaan aankomend jaar weer lekker luxe een glamping vakantie doen. Tijd om te ontspannen op de veranda van het huisje, terwijl de kinderen twee meter verderop in de zandbak ploeteren. Gezellig en even zonder al teveel regels ontbijten, aan tafel of rondlopend. En het avondeten? Daar doen we dan echt niet moeilijk over. Eten wat de kinderen lekker vinden en een toetje na. Feest! Vroeg weer naar bed, want de dagen zijn vermoeiend. En natuurlijk…ook weer vroeg eruit!

Zoek je een plaats voor luxe kamperen, ben je wel in voor glamping? Ik raad het aan, helemaal als je met (kleine) kinderen op pad gaat. 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *