gezond leefstijl leven eten sporten drinken pcos gluten lactose

Gezond zijn | Terug naar de betere leefstijl

Vorig jaar begon ik met sporten en ging ik weer wat beter op mijn voeding letten. Het was hard nodig, want door een beetje makkelijk de schouders ophalen, voelde ik wel dat mijn lichaam niet gelukkig was. Mijn voeding bevatte weer vaak gluten of lactose en daar kreeg ik enorm last van. Dus ging ik weer menu’s maken aan de hand van Fitchef, om een beetje inspiratie te krijgen. Daar haalde ik echt een hele rits nieuwe recepten vandaan, die maximaal zes tot twintig minuten tijd kosten! Net na de zomer ging het echt heerlijk. Elke dag vers bereide maaltijden en eigenlijk geen junkfood meer. Maar mensen, toen kwam het hele verhuis-verhaal en de feestdagen er achteraan. Nou, ik kan weer aan het begin beginnen hoor! Kijken jullie mee hoe ik de komende tijd aan de slag ga voor gezond eten in ons gezin? Dat mag wel weer, nu de rust enigszins is teruggekeerd!

Toedeloe suiker!

Echt, als er één ding is dat mij triggert om te gaan snaaien, dan is het wel suiker. Al is het maar één kerksnoepje of een koekje bij de koffie. Daarom gaan we die weer verbannen. Althans, voor mezelf. De kinderen krijgen gewoon hun koekje en snoepje. Ik kies voor andere tussendoortjes, zoals fruit, yoghurt, hele pure (lees: 85%) chocolade en noten. Meestal duurt het een week voordat je lichaam stopt met vragen om suiker, dus dat is even doorzetten.

Plantaardig zijn

Plantaardig zijn. Ja, lief voor plantjes zijn is belangrijk, maar ik bedoel: zuivel vervangen door havermelk, kokosyoghurt, amandelmelk of rijstmelk. Geen soja, want dan zit ik weer met gluten. Havermelk gebruiken we sowieso altijd al, maar de toetjes ga ik vervangen door de haver- of kokosvariant. Of ik maak ze zelf! Want als ik zuivel neem, merk ik dat direct. Ik krijg enorme jeuk in mijn benen en hallooooooo puistjes!

Lees ook : Weekmenu | Dit eten wij in week 3 – 2024

Geen opgeblazen buik meer

Oef ja. Gluten is ecdht the worst! Als ik meerdere dagen achter elkaar gluten eet, dan krijg ik een heel opgeblazen buik. Echt, strak van de lucht. Heel oncomfortabel en ook erg pijnlijk. Daarbij is mijn grote boodschap dan ook niet gezond. Sorry voor deze info 😉

Fitchef

Door Fitchef recepten heb ik een super goede en gezonde dag, ingedeeld in twee maaltijden en één tussendoortje. Helemaal prima. Ik heb een aantal favorieten, die vaker langskomen dan anderen. Ik ben bijvoorbeeld fan van kokosyoghurt met pure chocola en een schepje aardbeienjam (met minder suiker of zónder suiker), maar je maakt me echt niet blij met een handje noten. Die laat ik dan ook liever in de winkel staan voor een ander. 

Van twaalf tot zes

Iets wat ook heel erg fijn voor mij werkt, is fasting. Vandaar dat je ook ziet: twee maaltijden en één tussendoortje. Ik begin om twaalf uur ‘s middags met de lunch. En ik eindig met de avondmaaltijd. Ik heb ‘s morgens niet zo snel honger, dus houd ik het dan bij een kop koffie. En bij alles: gezond en goed water drinken. Nou ja, lekker…ik ben een slechte drinker, dus dat is een grote uitdaging.

Ik heb er weer zin in! Wil je meer weten of moet ik meer delen over mijn “gezond”? Laat het zeker weten!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *