besparen groenten snijden
|

Besparen op je eten, maar toch niet minder eten: Zo doe je dat!

Besparen op je eten, maar toch niet minder eten. Dat wil toch iedereen? Het leven is gewoon ontzettend duur. Levensmiddelen met prijzen waar je u tegen zegt. Ik doe tegenwoordig mijn wekelijkse boodschappen bij de Albert Heijn, maar toen ik vorige week de prijs zag van een zak ovengroenten (3 euro voor 400 gram!) schrok ik best wel. Dat hoeft toch helemaal niet zo duur? Natuurlijk snap ik dat veel mensen graag voor gemak gaan (ik ook hoor), maar ik weiger om zulke bedragen neer te tellen voor een zakje gesneden groenten. Daarom besloot ik het op een goedkopere manier te proberen. Hoe?

Aanbiedingen

We besloten de folders eens door te nemen en te kijken of er groenten in de aanbieding waren. Dat was zo! Daarom haalde ik bij twee winkels (AH en Aldi) de groenten die in de aanbieding waren. Ik kocht wat meer dan dat we in een week nodig hebben. Wortels, ui, prei, puntpaprika, spruitjes, broccoli en bloemkool. 

Food prepping

Die avond gingen Augustijn en ik er samen voor zitten, met een tafel voor verse groenten. We sneden alles klein en stopten het in ziplock zakjes. Dat deden we ook met anderhalve kilo aardappels. Die schilde ik en sneed ik in plakjes. Alles ging rauw in de zakjes, gesneden en wel. De volgende dag heb ik er op mijn gemakje porties van gemaakt. Kleine porties. 300 gram aardappelschijfjes per zakje, 150 gram paprika, 200 gram bloemkool, enzovoorts. Alle zakjes woog ik af en deed toen alles in de vriezer. Zo heb ik toch verschillende groenten, maar kan ik besparen op de kosten!

groenten invriezen goedkoop eten

Makkelijk en sneller koken

Nu heb ik er dus echt profijt van. Als ik wil roerbakken, pak ik gewoon een aantal zakjes uit de vriezer. Een klein zakje paprika, ui, prei en wortel bijvoorbeeld. Rundergehakt erbij (ik vries dit ook altijd in. een kilo verdeel ik in vieren: we gebruiken 250 gram per maaltijd) en noedels erdoor: klaar! Zo ook met de aardappelschijfjes. Die haal ik uit de vriezer, een beetje olie erover en in de Airfryer. Met 15 minuten heb ik gebakken aardappelschijfjes. En ik betaal er veel minder voor dan een euro, wat de prijs is in de winkel!

Er komt wel wat vocht vrij bij het ontdooien en bakken, maar dat is niet veel. Je kunt het ook even op hoog vuur bakken, zodat het vocht verdampt. Maar je hebt echt geen zwembad aan vocht in je pan!

Wat kun je nog meer invriezen?

Je kunt hetzelfde doen met kaas. Geraspte kaas is ontzettend duur namelijk. Dus als je gewoon een blok kaas koopt en het zelf raspt, scheelt dat gewoon geld. Oftewel: zo kun je besparen!

Zoals ik al zei doe ik het ook met gehakt. Ook doen we het met kip. We hebben verschillende soorten kip (braadsticks, hotwings en filet bijvoorbeeld) in grote porties van een kilo gekocht en dat verdeeld in kleine porties. Dat ligt in de vriezer. Elke dag haal ik er één zakje uit. Genoeg voor de avondmaaltijd. Zo heb je elke maaltijd genoeg en pak je niet zomaar teveel. Je doet dus langer met je producten, je eet echt niet minder, maar wel goedkoper! Want zeg nu zelf, drie euro voor een zakje groenten is toch gekkenwerk?

Deze blog is een samenwerking.

Volg jij The Stout Journal al op Instagram?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *