farmcamps review paardrijden kinderen vakantie boerderij
|

FarmCamps review | Vakantie op de boerderij

Het is al even geleden dat wij op vakantie gingen, maar toch kijk ik er nog met een warm gevoel naar terug. Daarom wilde ik jullie een beeld geven van deze vakantie. Een review. Wat vonden wij er nu van? Wat viel er te doen? Voldeed het aan de verwachtingen? Is het echt zo leuk als geadverteerd wordt? Wij gingen naar een boerderij in Drenthe via de organisatie FarmCamps. Om jullie een beeld te geven van deze vakantie, schreef ik een FarmCamps review. En meteen maar een spoiler alert: Dit is echt een grote aanrader!

FarmCamps advertentie

Toen ik de advertentie voor deze boerderijen voor het eerst zag, wist ik meteen dat ik dit wilde proberen met mijn gezin. Rosemarijn is oud genoeg om echt te kunnen genieten van dieren en het boerenleven. Dus gingen we op zoek naar een boerderij die ons geschikt leek. Ik wilde graag naar een alpaca boerderij, want ik zag al dat je met die dieren leuk kunt wandelen en knuffelen. Uiteindelijk kozen we toch voor een boerderij met meer soorten dieren. Koeien, paarden, kippen, geiten, schapen, konijnen en varkens. 

Naast het feit dat er veel dieren zouden zijn op de boerderij, had deze boer ook zijn eigen ijsmakerij, een hooischuur om in te spelen en zagen de huisjes er heel leuk en gezellig uit. En op elk kampeerveld was ook genoeg aan speeltoestellen en speelgoed te vinden. Zandbak speeltjes, een klimrek, glijbaan, een aantal steps en skelters ook. Dat beviel me wel, dus boekten we de vakantie. Een midweekje.

FarmCamps boerderijvakantie – hoe beviel dat?

Dat ik gek op dieren ben, is bij de meeste mensen wel bekend. Ik zou zelf graag een kleine boerderij hebben, maar helaas, die droom wordt geen realiteit. Rosemarijn is net als ik een echte dierenvriend. Ze is dol op alles wat klein en schattig is, maar ze deinst ook echt niet terug voor een koe. Daarom was deze vakantie voor ons echt ideaal.
‘s Morgens vroeg gingen we met de boer mee om alle dieren te voeren. De kinderen mochten zelf helpen met het geven van melk aan de kalfjes en de fles aan de lammetjes. Erg leuk! Ze werden echt betrokken door de boer, die zelf wel hield van gezelligheid en een praatje. 

In de middag gingen we weer met hem mee, om de koeien uit de wei te halen, zodat ze door de melkrobot konden lopen, om vervolgens op hun eigen tempo weer terug naar de wei te gaan. Door het drassige land met laarsjes aan, daar ging onze Rosemarijn. Ze gaf de liggende koeien een tik op de bips met haar hand en riep: “Hup! Opstaan!” 

De geiten werden uit de hand gevoerd, de konijnen kregen groenvoer van ons avondeten en alle andere restjes kwamen bij de varkens terecht. De kinderen gingen mee eieren rapen en er was zelfs een ochtend waarop ze paard konden rijden. Ook meldden we ons aan voor het vla maken. Eerst een rondleiding over de boerderij, daarna met alle verse ingrediënten zelf in het huisje vla maken. Wat een feest!

In de late avond gingen er soms nog wat mensen mee met de boer, om de koeien weer te halen. Rond half elf, in het donker. Dit is echt ontzettend leuk en gezellig om te doen, dus dit stukje info mocht niet missen in mijn FarmCamps review.

FarmCamps vakantie – Leerzaam en erg leuk!

Echt, als je het niet erg vindt om een beetje vies te worden en als je van dieren houdt, is dit een aanrader. Leerzaam en erg leuk voor de kinderen. Plus… Wij hadden leuk contact met de buren, waarmee we ook nog een avondje hebben gebarbecued. Super leuk! Wel nadat de kids lekker waren gebadderd in de badkamer-paardentrailer naast ons huisje, hun buikje vol hadden en lekker in bed lagen. 

In de advertenties wordt gezegd: Je hoeft echt het erf niet af, er is genoeg te doen. En dat kan ik volledig beamen. Genoeg te spelen, te leren en te doen! Zijn jullie al eens op een boerderij op vakantie geweest? Schrijf dan ook een FarmCamps review. Zo krijgt iedereen een goed beeld van hoe leuk het is!
Het was absoluut één van mijn leukste vakanties allertijden!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *