eerste tweede derde kindje
| |

Sandra | Van je eerste naar je tweede en derde kind

Er zit veel verschil in het krijgen van je eerste, tweede of derde kindje. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst moeder werd! Alles was nieuw en ik dacht dat ik het wel even allemaal zou fixen! Onze zoon is een hele lieve jongen en brengt veel vreugde in ons leven! We genieten enorm van het ouderschap! Na bijna drie jaar word onze tweede zoon geboren…

Tweede kind

Ik weet nog goed dat hij precies kwam in de periode dat onze oudste zoon juist heel slecht ging slapen ’s avonds. We haalden letterlijk alles uit de kast om er voor te zorgen dat hij zonder huilbuien zou gaan slapen. Het heeft heel wat uurtjes zittend op de trap gekost. Soms met baby in de armen. En ja gelukkig is dat een FASE! De eerste maanden waren met nummer twee erbij in ons gezin best heftig. Een driejarige peuter en een baby die bijna heel de dag aan de borst hangt. Ik vond het intensief. Je probeert dingen anders te doen dan bij nummer één, omdat je als ouder ook nog steeds van ervaring leert! Zo pakten we het slapen ’s avonds anders aan en dat voorkwam dat we weer uren boven aan de trap moesten zitten. We merkten dat we voor nummer twee vanaf het begin al strikter waren in het aangeven van grenzen, we wisten als we dit niet doen gaat het ons alleen maar meer energie kosten. Los van dat ze van karakter verschillen was nummer twee een makkelijke jongen. Gaat goed slapen en eet ook bijna alles wat los en vast zit.

van je eerste naar je tweede

Niet meer per se volgens het boekje

Maar na vier jaar komt er een lief klein meisje bij in ons gezin. Wij wisten dat we als ouders samen heel veel dingen anders zouden doen! Niet in één keer het huis vol visite maar rustig als gezin aan elkaar wennen. Vooral rekening houden met het ritme van de jongens en de baby. Door het vaderschapsverlof hadden we ook vijf weken de tijd om als ouders aan nummer drie te wennen. Waar ik bij nummer één en twee ook probeerde veel volgens het ‘boekje’ te doen, wisten we, dat we het nu als ouders doen zoals wij het fijn vinden! De kraamverzorgster hoefde niet veel te doen, ik ging gelijk voeden op verzoek en manlief zorgde ervoor dat alles draaiend bleef!

Door corona hadden we bijna geen bezoek en eigenlijk was dat ook niet heel erg! We genoten van de rust in ons gezin! We merkten dat het eigenlijk vanaf dag één lekker gaat! Waar we bij de overgang van één naar twee kinderen veel stress en spanning hadden… was dit er nu helemaal niet! Nummer drie hobbelt mee in het gezin en we merken bijna geen impact van een derde kindje. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het allemaal verder ontwikkeld als ze groter is! Maar voor nu is het enorm genieten zijn we zo blij en dankbaar dat zij er is!

Ik denk ook dat het steeds makkelijker wordt. Je krijgt als ouder toch meer ervaring hè? Je zelfvertrouwen verschilt ook zo bij je eerste, tweede of derde kindje.
En wat denk je van je eigen gevoel? Ik zou echt de tip aan iedereen willen geven…. Of je nu één, twee, drie, vier of nog meer kids hebt…… Volg je gevóél en doe vooral gelijk waarbij je je als ouders fijn bij voelt! Laat je niet gek maken door anderen/boekjes en ongevraagde adviezen! En bovenal geniet van je gezin!!

Volg je The Stout Journal en Sandra al op Instagram?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *