elke ivf arts kinderwenstraject fertiliteit fertiliteitstraject PCOS IVF IUI ICSI
|

Elke | De missie van een IVF-arts

Hoi,

Mijn naam is Elke Struiwig. Ik ben IVF-arts en gedragscoach. Mijn missie is om koppels gebalanceerd en gelukkig het fertiliteitstraject te laten doorlopen. Echter zie ik in de praktijk dat het hebben van een actieve kinderwens veel stress kan opleveren. Ze beginnen aan hun kinderwenstraject uit liefde en met volle enthousiasme, maar soms kan het lang duren voordat deze kinderwens wordt vervuld. Op dat moment kan het gebeuren dat stellen in een emotionele rollercoaster terecht komen die geregeerd wordt door de menstruele cyclus. Dit gebeurt meestal geleidelijk aan en voordat ze het weten, zitten ze middenin een chaotische situatie waarin ze het overzicht zijn verloren. 

Een grote berg

Ik zie het kinderwenstraject als een grote berg die je gaat beklimmen. Je weet dat je richting de top moet, maar er is geen pad voor je uitgestippeld. Je kunt jouw oogkleppen opzetten en recht op jouw doel afgaan, maar dan is de kans groot dat je uitgeblust de top zal bereiken. Dit zou het pad zijn, dat ik een aantal jaar geleden zelf had gekozen. Wat ik nu verkies, is om het minder steile pad te nemen. Hierdoor heb je de tijd om te genieten en te kijken wat er allemaal om je heen gebeurt. Dus om ook een leven te hebben, naast het kinderwenstraject van jouw partner en jouzelf. In de natuur is het namelijk niet zo dat diegene die het meeste afziet of de meeste tijd aan de kinderwens besteedt, ook daadwerkelijk zwanger zal worden.

Daarbij zal het kinderwenstraject jou geen energie opleveren zolang dit niet tot een positief resultaat leidt. Door natuurlijke selectie zit er een limiet op de zwangerschapskans die je elke maand hebt. Wat je kunt doen om jouw zwangerschapskans optimaal te benutten is om regelmatig gemeenschap te hebben in de vruchtbare periode. Daarnaast is het belangrijk om een gezonde leefstijl na te streven. Met een gezonde leefstijl bedoel ik: inname van foliumzuur, niet roken, geen drugs nuttigen, alcoholgebruik beperken, streven naar een gezond gewicht, minimaal 30 minuten per dag matig-intensief bewegen en voldoende fruit en groenten eten. Daarnaast denk ik dat het belangrijk is om tijdens het kinderwenstraject leuke activiteiten te ondernemen, en ook om goed voor jezelf en goed voor jouw partner te zorgen. 

Mijn hoop voor jou

Wat ik hoop voor alle mensen, die het kinderwenstraject doorlopen is dat ze:

  • met een positieve mindset het fertiliteitstraject doorlopen 
  • weten dat ze er alles aan doet om zwanger te worden 
  • voelen dat ze een waardevolle man of vrouw zijn 
  • weten dat ze een perfect lichaam hebben 
  • lief voor zichzelf zijn en mogen genieten van het leven  

Door mijn missie tot uitvoering te brengen ben ik vorig jaar in februari gestart met de facebookgroep: vruchtbaar door het kinderwenstraject. Dit is een facebookgroep waar je jouw ervaringen kan delen, je begrip en ondersteuning kan vinden bij vrouwen, die in het zelfde traject zitten en waar ik jou kan ondersteunen en jouw vragen kan beantwoorden. 

De FertiPlanner

Daarnaast heb ik ook samen met Shanice Lamoré van LGTDTY-planners de FertiPlanner ontwikkeld. Dit is een selfcoaching planner die jou 12 maanden lang ondersteunt in jouw kinderwenstraject. Elke maand werk je aan jouw maanddoelen, wekelijks zet je intenties, dagelijks word je gemotiveerd om iets moois van jouw dag te maken en maandelijks krijg je een video-opdracht, die jou helpt om met de verschillende aspecten van het kinderwenstraject om te gaan. Deze modules gaan over communicatie, ontspanning, zelfzorg, negatieve gedachtes, emoties, relaties , moeilijke situaties en zelfwaardering.

Deze planner is speciaal voor vrouwen en mannen die leiderschap over hun leven willen nemen en die het zichzelf gunnen om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Ik wens je heel veel succes op jouw eigen pad en vergeet niet te genieten van het leven.
Wees lief voor jezelf.

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *