De nieuwe look in ons huis

Omdat wij onze bruiloft een aantal maanden vervroegden in 2017, hadden we erg weinig tijd om op het gemakje het hele huis in orde te maken. Geen maanden om elk detail perfect te regelen, zoals wij het mooi vonden. We moesten het doen in twee weken. Kan je je voorstellen hoe snel we het hele huis leefbaar moesten maken? Alles meteen goed en prachtig in eigen stijl doen, was geen optie. We namen daarom dankbaar gebruik van alle hulp en alle aangeboden spullen, zoals verschillende kleuren verf en maakten ervan wat ervan te maken was. In het begin vond ik het mooi en dacht ik: Dit is het. Dit is mijn eigen stekje, precies zoals ik het wil, al moet er nog wel meer gedaan worden om het af te maken. Twee jaar lang bleef het huis niet-af. En beetje bij beetje begon ik te bedenken dat het huis helemaal niet in mijn stijl was ingericht. Tenminste, de begane grond niet. Daarom besloten we dit jaar om alles op te knappen en dan wél echt zoals wij het mooi vinden.

Ik begon met een moodboard te maken, om te kijken welke ideeën ik had en of die ideeën ook bij elkaar zouden passen. Zodra alles tot in de puntjes was uitgedacht, ben ik begonnen. Voor één muur koos ik een gedurfd behang en de andere muren kregen een frisse, maar warme kleur geel. Wie had dat gedacht? Van olijfgroen en licht grijs naar geel en zwart met gekleurde bloemen?
Alle meubels (allemaal donker teakhout) verkocht ik en nieuwe meubels in industriële stijl kwamen ervoor in de plaats. Wel wilde ik enigszins een houtlook in de meubels behouden en dat combineren met grof en zwaar metaal. Qua meubels is nu bijna alles in huis, behalve de stoelen voor bij de eettafel. Wat nu nog moet gebeuren is de vloer. We willen de houten vloer vervangen voor PVC. Als die nieuwe vloer ligt, kunnen er ook plinten worden geplaatst en is het plaatje grotendeels al af.

Wat moet er dan nog gebeuren voor de finishing touches?
We hebben nog geen passende lampen in de keuken, boven de eettafel en boven het zitgedeelte in de kamer. Die moet ik nog uitzoeken. En dan is het ook nog bedenken voor wat voor soort lampen je gaat. Dat is wel even een puzzel: Als je mooie lampen hebt gevonden, moeten er ook nog de goede peertjes in. Wij willen het liefst LED, op afstandsbediening bijvoorbeeld.
Daarnaast moeten de vensterbanken nog vernieuwd worden. Ook daar wil ik een houtlook toepassen. Het liefst onbewerkte plakken boomstam. Prachtig vind ik dat! Een stukje schors eraan: geweldig! 

En als het gaat om decoratie: ik houd niet zo van allerlei prulletjes in huis. Ik houd van een strakke en stoere look. Wat me erg leuk lijkt, is een wandtafel doormidden zagen en tegen de muur aan schroeven. Zo heb je een ondiep oppervlak om iets op te zetten, wat weinig ruimte inneemt. En een ouderwetse, zwarte draaischijftelefoon. Ken je die nog? Die komt ook zeker in huis! Misschien dan nog een grote vaas met een makkelijk te onderhouden plant in de vensterbank en natuurlijk gordijnen om het af te maken. Vooral bij de grote ramen aan de achterkant van het huis, zijn die wel nodig. 

Het is een enorm verschil, de before and after. Maar dit is precies hoe ik het in mijn hoofd had. Ik geniet elke dag weer van hoe het eruit ziet en elk nieuw dingetje maakt mijn dag helemaal goed. 
Hebben jullie ook zoveel plezier in het opnieuw inrichten en decoreren van je huis?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *