knutselen knutsels pasen lente seizoen bloemen eieren dieren vogel konijn papier karton hout wol

De leukste lente- en paasknutsels op een rij

Ik ben totaal geen creatie persoon als het gaat om knutsels bedenken. En toch wil ik het vaker doen met Rosemarijn, vooral omdat zij het heel erg leuk vindt. Een poosje terug zaten we op een zondagochtend een uur te knutselen met strookjes papier. Er werden allemaal armbandjes en kettingen van gemaakt. 

Juist de lente vind ik erg leuk om over te knutselen. Bloemen, dieren en ook alles rondom pasen. Daarom verzamelde ik voor jullie de leukste lente- en paasknutsels van mijn collega bloggers!

Hele leuke paaseieren

We zijn gewend paaseitjes te verven, maar vaak zijn we achteraf niet zo blij met de verf die je overal terugvindt. Vieze kleren, klodders op tafel en op de grond. Daarom is een paasei van wol leuk om te maken: geen viezigheid en je bent net zo gezellig en creatief bezig! Je kunt kleine of grote eieren maken, elk ei een andere kleur geven of verschillende kleuren gebruiken voor één ei. Haal de restjes wol maar tevoorschijn!
Nog meer ideeën nodig om paaseieren te knutselen en te versieren? Hier zijn negen paasei knutsels om je avontuur voort te zetten!

De seizoensboom

Als het regenachtige dagen zijn, is het gezellig om samen aan tafel te gaan zitten knutselen. En hoe leuk is het om samen een seizoensboom te maken met allerlei lente dingen. Blaadjes, bloemen en beestjes. De boom maak je van hout, zodat deze stevig is om te beplakken met al het moois wat je in de lente ziet. Een rups, bloesem, vogeltjes en bergen groene bladeren.
Nog niet klaar met al dat moois van de lente? Hoe leuk zijn deze kleurige narcissen! Je maakt ze met papier en cupcake vormpjes. En natuurlijk kun je ze vullen met wat lekkers om op te snoepen!

Lees ook: Leuke uitje in de lente en in de zomer

Diverse leuke ideeën

Karin zette wat leuke lente- en paasknutsels op een rij, waar je mee aan de gang kunt. Verjaardagskaartjes maken bijvoorbeeld. Want er is altijd wel iemand jarig die een kaartje verdient toch? Of wat dacht je van de nagels van een papieren hand lakken? Lekker vrolijk met allerlei kleurtjes. Cakejes versieren of kraaltjes plakken en eieren versieren. Leef je uit!

De papieren groentetuin

Nu we toch bezig zijn met papier en wol: je kunt ook heel leuk verschillende groenten maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke wortel? Dit is makkelijk, ook voor de kleintjes. En de restjes wol hadden we toch al tevoorschijn gehaald! Heb je nog papier en karton over? Dan kun je misschien nog een krop sla maken of een grote aardbei. Groenten en fruit horen bij de lente toch? Dan komt alles weer tot bloei. 

Geen stinkende eieren alstublieft

Hoe vervelend is het als de paaseieren die je versierd hebt, gaan stinken? Je hebt samen met je kinderen zo je best gedaan om de gekookte eieren mooi te maken, maar nu liggen ze maar op tafel te stinken. Dan is hier je oplossing! Deze paaseieren DIY is super leuk en je hoeft er geen echte eieren voor te gebruiken. Versiering die je kunt bewaren voor de volgende jaren dus! Wil je nog meer leuke eitjes als versiering in huis? Dan zijn deze pompom eitjes leuk om samen te maken. Leuk om in een bos takken te hangen, in een mooie vaas!

Voor het paasontbijt

Kinderen vinden het fantastisch om uitgebreid te ontbijten met pasen. Mama staat te bakken en te koken (of haalt lekkers kant-en-klaar in de winkel natuurlijk) en de kinderen mogen de tafel dekken met een mooi kleed en nieuwe servetten. Wat is er dan leuker dan de creaties van je kinderen ook op tafel te hebben? Dat kan met deze DIY servettenhouders. Hoe cute!

Knutselen jouw kinderen ook zo graag?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *