budget uitje uitjes kinderen dagje uit gratis nederland provincie gelderland
|

De leukste budget uitjes voor kinderen in Nederland (1)

Ik vroeg jullie deze week op Instagram al of jullie tips hadden voor budget (en ook gratis) uitjes voor kinderen. Vooral voor jongere kinderen, maar eigenlijk gewoon voor het hele gezin. Per privé bericht en comments onder mijn laatste post kreeg ik een berg antwoorden, die ik met jullie wil delen. En natuurlijk: deze uitjes kun je gewoon plannen in Corona tijd, anders heb je niks aan deze lijst. Lees maar mee!

Kabouterpad

Er zijn er tientallen in Nederland. Kabouterpaden. En wat houdt dat in? Meestal is het een wandeling in het bos van zo’n 500 meter tot één kilometer. Aan het begin van de wandeling kun je ervoor kiezen om voor je kinderen een echte kaboutermuts aan te schaffen en een lijstje met opdrachten. Dan begint de zoektocht. Want ja…er wonen kabouters in het bos! Kun jij hun huisjes vinden?
Karin zette alle kabouterpaden in Nederland voor je op een rijtje.

Het uilenbos

In Lunteren, in het midden van Nederland, staat het restaurant ‘Het Uilenbos’. Dat betekent niet dat je daar het bos in gaat en honderden uilen tegenkomt. Maar je kunt er gezellig met de kinderen pannenkoeken eten en er is een grote speeltuin, waar je kinderen zich uren kunnen vermaken. Klaar met het spelen? Neem dan ook even een kijkje bij de kinderboerderij, die je hier ook kunt vinden. Hoe leuk! Dat is toch een super inclusief uitje? Ook ideaal voor kinderfeestjes!

budget uitje uitjes kinderen dagje uit gratis nederland provincie gelderland

Kleindierenpark

Ik had het er al over op Instagram: wij gingen maandag naar het kleindierenpark in Hedel. Maar er zijn er veel meer in Nederland. Zo zijn ze onder andere ook te vinden in Veenendaal, Beesd, Nijmegen, Rhenen, Overloon Tilburg en Beverwijk! Je vindt er kleine dieren, zoals vogels, uilen, eenden, geiten, alpaca’s, konijnen, zwanen en eekhoorns. Het is een uitje waar je geen geld voor betaalt en je bent gerust een uurtje of meer zoet. Neem wat lekkers mee en wat drinken en je hebt een leuke middag gepland!

Pluktuin

Pluktuinen vind je ook door heel Nederland heen. Je betaalt wel entree en vaak ook voor hetgeen wat je plukt. De bloemen. Fruit kun je meestal gewoon gratis plukken en lekker opeten terwijl je door de tuin wandelt. In de pluktuin in IJzendoorn bijvoorbeeld, kun je ook gewoon even gaan zitten en wat drinken krijgen met wat lekkers erbij. Je kunt kiezen voor alleen plukken, of een arrangement van plukken en wat drinken. Een gezellig uitje toch?

Op ‘t eiland

Het Eiland van Mourik is veel meer dan water en zand, wist je dat? Je kunt er meer doen dan alleen zonnebaden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen is er heel veel te beleven. Voor kinderen is er bijvoorbeeld: een grote speeltuin, een kleine speeltuin, een sportveld, een indoor speelhal en een overdekt zwembad met waterspeeltuin. Je kunt er ook fietsen huren of pony rijden! Perfect voor het hele gezin dus!

De meeste bovenstaande uitjes zijn te vinden in Gelderland, maar er zijn er zoveel in elke provincie! Linda zette een hele lange lijst met budget uitjes per provincie online, dus neem gauw een kijkje! 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *