Dat is weer achter de rug!

Wat gaat een jaar toch snel hè? Voor je het weet zijn de kerstdagen weer voorbij en zitten we aan de oliebollen en appelflappen. Ben ik de enige die toch wel wat gespannen is elk jaar met oud- en nieuwjaar?

Wij gaan op oudjaarsavond naar de kerk, dus dan is het ongeveer negen uur voordat we thuis zijn. En dan begint het. Afwachten, tot twaalf uur. Het wordt rustiger buiten; het vuurwerk wordt bewaard voor middernacht. En wat moet je dan? Koffie, iets lekkers erbij en de spanning bouwt op. Wachten op het moment dat iedereen opstaat en elkaar ongemakkelijk een hand geeft en het beste wenst voor het nieuwe jaar. Buiten raast het vuurwerk weer en met een knoop in je maag ga je naar buiten om de buurt een handje te schudden. Ben ik de enige die zich zo voelt elk jaar?

Nu moet ik zeggen dat ik het best wel een dingetje vindt hoor, het oude jaar uit en het nieuwe jaar in. Het voelt ook echt alsof er een eind aan iets komt. Daarbij ben ik ook wel een angsthaas wat betreft vuurwerk. Het is prachtig, maar ik hou niet van harde geluiden. Daar kan ik gewoon van gaan beven. Jep, ik ben een bangerd.

Ik vind nieuwjaarsdag veel leuker, veel gezelliger. De familie opzoeken, mensen zien die je maar zo weinig in het jaar ziet. Lekker bij de haard aan de koffie. Dan ben ik blij dat het nieuwe jaar ingeluid is en alles weer wat normaler wordt. Wég is de spanning dan. (Wel weer jammer dat na nieuwjaarsdag de oliebollen ook weer weg zijn). En de tijd van goede voornemens begint hè!

  • Afvallen
  • Sporten
  • Gezonder leven
  • Creatiever zijn
  • Minder geld uitgeven
  • Meer lol hebben in schoonmaken (hoe kan dat ooit?)
  • Meer of juist minder werken
  • Meer aan jezelf denken
  • Meer tijd voor de kids

Ik heb het hele jaar door wel weer goede voornemens, maar ik ben er maar bar slecht in om me eraan te houden. Dus ik neem de moeite niet eens meer om goede voornemens op te schrijven voor dit jaar. Doen jullie aan voornemens? Zo ja, welke? En kun je je eraan houden denk je?

Wat doet het oud- en nieuwjaar met jullie? Ik ben benieuwd of ik de enige ben voor wie het echt een dingetje is. Laat maar een reactie achter en like dit bericht!

En voor ik het vergeet: Iedereen een gelukkig nieuwjaar, de allerbeste wensen. Ik hoop dat iedereen een gezegend 2019 mag hebben, vol liefde en geluk.

Liefs, de Stoutjes

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik houd niet zo van Oud & Nieuw. Geef mij maar gewoon ‘normale dagen, die zijn vaak al lastig genoeg 😉 Ik wens jou ook het beste voor het komende jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *